havadurum

TKP "İnsanlığı ve doğayı yok etmesine daha fazla seyirci kalmayacağız"

1321

 Türkiye Komünist Partisi (TKP) Çanakkale İl Örgütü, Kazdağları’nda yaşanan doğa katliamı ve altın mademi faaliyetine yönelik açıklama yaptı. Etkinlik, Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda yapıldı. Vatandaşlar, etkinliğe büyük ilgi gösterdiler. Etkinlik sırasında çevredeki vatandaşlar, etkinliğe alkışlarlar destek oldular. Etkinlik kapsamında yapılan açıklamada; “Kirazlı`da yer alan siyanürlü altın madeni projesi Çanakkale`yi tehdit etmeye devam ediyor. Çanakkale halkı yalanlara kanmadı. Şimdi ise başka bir tiyatroyu sahneye koydular. Karşımıza şirketten nemalanan muhtarları ve şantiyede işe giren köylüleri çıkartıyorlar. Çanakkaleliler olarak mücadelemiz devam ediyor” denildi. 

 
“Bizim hakeme ihtiyacımız yok!”
TKP Çanakkale İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada; “Yağmaya ve talana karşı yapılması gerekenler bellidir, bir kez daha yineliyoruz. Kirazlı bölgesinde sürdürülen ağaç kesimi ve madencilik faaliyetleri derhal durdurulmalıdır. Madenlerde siyanür kullanımı yasaklanmalıdır. ÇED raporunda belirtilen sayının çok üzerinde yapılan ağaç kesimine göz yuman ve izin veren yerel yöneticiler yargılanmalıdır. Kazdağları’na etki eden ve ekolojik bir bütünlük oluşturan tüm bölge Kazdağları Milli Parkı ilan edilmelidir. Madencilik yasası değiştirilmeli, yerli ve yabanca sermayeye sağlanan teşvikler sonlandırılmalıdır. Tüm madenler kamulaştırılmalı, halkın ihtiyaçlarına hizmet etmeyen işletmeler kapatılmalıdır. Bu somut talepler etrafında mücadeleyi büyütmeye ve örgütlü hale getirmeye çağırıyoruz. Ancak düzen muhalefetinin sınırları bu talepleri gerçekleştirmeye, Kirazlı`da memleketin dört bir yanında devam eden yağmayı durdurmaya yetmiyor, yetmeyecek. Düzenin muhalefet partileri mücadelenin yükseldiği her noktada frene basıyor ve uzlaşmaya çağırıyor. Öyle ki bu partilerden birinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu altın şirketleri ve eylemciler arasında hakemlik yapabileceğini dahi dile getirdi. Bizim hakeme ihtiyacımız yok! çünkü Çanakkale halkının yağmacılarla, talancılarla bulacağı bir orta yol yok. Ya sermaye kentimize o ölüm saçan siyanür havuzlarını kuracak, ya da biz onları kovacağız” denildi. 
 
“Gerçekleri komünistler söyleyecek”
Açıklamada; “Gerçekleri komünistler söyleyecek. Çünkü bizim madenlere ortak olan vekillerimiz, İMF ile gizli gizli görüşen ekiplerimiz yok. Gerçekleri söylemek için sokağa çıkıyoruz. Bugün dağıtımına başladığımız Kirazlı gündemli bültenimizle Çanakkale halkına köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle anlatılmayanları anlatacağız. Kirazlı`daki katliamı ikirciksiz bir şekilde anlatacağız. Bununla yetinmeyecek kapitalizmi anlatacağız. Anlatmakla da yetinmeyecek, kapitalizmin ömrünü dolduran çürük bir sistem olduğu ve artık yıkılması gerektiği fikrini örgütleyeceğiz. Türkiye Komünist Partisi sizi bu fikri anlatmak ve örgütlemek için çağırıyor. Türkiye Komünist Partisi sizi anlaşmak, uzlaşmak için değil; başta Alamos Gold olmak üzere dağlarımıza, ormanlarımıza göz diken tüm şirketleri bu topraklardan kovmak için çağırıyor. Kirazlı`yı, Kaz Dağlarını kurtarmakla yetinemeyiz. Çünkü biliyoruz ki; bizim buradan kovacağımız her şirket kazmasını, küreğini alıp memleketin başka bir dağını, ormanını yağmalamaya başlayacak. Kapitalizm yalnızca kentimizi değil; tüm dünyayı yok oluşa sürüklüyor. Ömrünü dolduran bu vahşi sistemin insanlığı ve doğayı yok etmesine daha fazla seyirci kalmayacağız. İnsanın ve doğanın sömürülmediği bir dünya için örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz. Gelin, kapitalizm dünyayı başımıza yıkmadan biz onu yıkalım. Eşit, özgür, insanca yaşayabileceğimiz bir düzen için şimdi örgütlenme zamanı, şimdi sosyalizm zamanı!” denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş