Tıp Fakültesi çarşıya geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Nedime Hanım Binasında yer alan çarşı polikliniklerinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

865
 
Törene Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başsavcı Salih Çokal, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Ali Rıza Tekin, İl Defterdarı Sacide Şakar, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz,e AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve çok sayıda konuk katıldı.
 
Törende Hastane Sorumlu Başhekim Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Ahmet Uludağ yaptığı konuşmada Çanakkale Valisi Hıfzı Tevfik Paşa’nın kızı Nedime Hanım adına yapılan binada 18 ayrı poliklinik ile hizmet vereceklerini belirterek röntgen, efor, ultrason gibi cihazlar bulunduğunu ve ileri tetkikler için binanın önünden her yarım saatte bir kalkacak olan servisle Üniversite Hastanesi’ne nakil işlemi gerçekleştirileceğini kaydetti.
 
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de ÇOMÜ’nün 120’nin üzerinde öğretim üyesi ile tıp alanında iddialı olduğunu belirterek, hedeflerinin 250’ye ulaşmak olduğunu söyledi. Hedeflerine ulaşmak için mekan sorunlarını aşmaları gerektiğini ifade eden Rektör Laçiner : “Tıp Fakültesi’nin yeni binası yapılana kadar Nedime Hanım’ın kullanılması en doğru seçenekti. Bu noktada bize katkı sağlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a teşekkür ederiz. Burada pek çok insan şifa bulacak. Bunun yanında ihale sürecimiz devam ediyor. 17 bin metre karede, modern, dev bloklu bir Tıp Fakültesi yapacağız. Hacettepe, Cerrahpaşa, Ege Tıp Fakültelerini aratmayacak derecede modern bir altyapıya Çanakkale kavuşmuş ve Çanakkale’nin bir sağlık kenti olması yolunda adım atılmış olacak. Bizi en çok heyecanlandıran nokta budur. 2.basamak hastaların başta kanser, onkoloji hastaları olmak üzere başka illere gitmelerine gerek duymadan kendi illerinde bu hizmeti alabilmeleri çok önemlidir. Üniversitemiz bünyesinde Denek Hayvanları ile ilgili çalışmalarımız da bugün diğer üniversiteler tarafından ilgi ile takip edilmektedir. Amacımız diğer üniversitelere de hizmet verebilen güçlü bir altyapıya sahip olmaktır. Bu aynı zamanda çeşitli hastalıkların tedavi edilmesi kadar, yeni bilim insanlarının yetişmesi açısından da mühimdir” dedi.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “Çanakkale halkının hemen ulaşabileceği, ilk adımda poliklinik hizmeti alması açısından Çarşı Polikliniklerinin açılması çok olumludur. Hastalar da ziyaretlerimde bana Kepez’e kadar gitmelerine gerek kalmadan bu hizmeti aldıkları için çok memnun olduklarını ifade ettiler. Bu mutluluğu Çanakkale halkına yaşattıkları için başta Rektör Laçiner’e ve Dekan’a teşekkür ederim. Benim her zaman bir iddiam vardı. Çanakkale’de üniversite olsun dedik, ÇOMÜ’ye kavuştuk. Hızlı bir şekilde ileri gidecek dedik ve iddia ettik. Bugün görüyoruz ki açılan fakülteleri ile başarıya doğru gidiyor. Tıp Fakültesi’nin de ivme kazanmasından dolayı tebrik ediyorum. ÇOMÜ’nün Tıp Fakültesi’nin ilk 10’a gireceğine eminim. Çanakkale’de azim ve arzu var. Biz de kendimizi Çanakkaleli hekimlere emanet etmek istiyoruz” dedi.
 
Vali Güngör Azim Tuna kentin sağlık turizmi açısından önemli bir noktaya gelmesi için sağlığa yatırım yapılmasının önemli olduğunu ve az sayıda kalan kimlikli bir binanın sağlık alanında bugünkü şekline kavuşmasının bir şans olduğunu söyledi. Tuna yaşlanan nüfus göz önüne alındığında sağlık hizmetleri için altyapının önemli olduğunu belirtti.
 
Program, Nedime Hanım Binası Çarşı polikliniklerinin yerinde incelenmesinin ardından bahçede verilen kokteylle son buldu.
 
Nedime Hanım Çarşı poliklinikleri olarak faaliyet gösterecek olan polikliniklerde ise Aile Hekimliği, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye 1-2, Dermatoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Psikiyatri, Üroloji Polikliniği olmak üzere toplam 18 poliklinik olarak hizmet verileceği belirtildi.
Paylaş