havadurum

Termik santral tehlikesi mecliste tartışıldı

İl Genel Meclisi üyeleri, kentte yaşanan sorunları masaya yatırdı.

673
Yapılan yoklama ile başlayan İl Genel Meclisi toplantısında gündem maddeleri görüşüldü. Mecliste söz alan AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu Milli Park bölgelerindeki vatandaşların yaşadığı sıkıntılarını gündeme getirirken, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk ise, enerji yatırımlarına değinerek kentteki tarım ürünlerine zarar veren termik santrali tehlikesine dikkat çekti. CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak da sular altında kalan bazı bölgeler nedeniyle afet konusuna dikkat çekti. Toplantı da gündem dışı söz alan AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu, Milli Parklar açısından Çanakkale’nin zengin bir il olduğuna dikkat çekti. Milli park sınırları içersinde yaşayan halkın bazı sorunlar ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Babacanoğlu, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda mevcut olan sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti.
 
“Afet komisyonu kuralım”
Çanakkale’de afet konusuna değinen CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak, yoğun yağışlar nedeniyle bir çok bölgenin sular altında kaldığını söyledi. Özellikle tarımda yaşanan bu durumun çiftçileri çok etkilediğini kaydeden Kaymak, afet bölgesi olarak belirlenmesi gereken Çanakkale’de ayrıca bir komisyon kurulması gerektiğini de vurguladı. Kaymak, konu ile ilgili de İl Özel İdaresi müdürlerine de tepki gösterdi.
 
 
Öztürk’ten termik santrallere tepki
Toplantıda söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk de, kamuoyunun tepkisine neden olan termik santral konusunu gündeme getirdi. Çan ilçesindeki termik santral nedeniyle civar köylerde tarım ürünlerinin yetişmediğini aktaran Öztürk; kente zarar veren termik santrallere karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Termik santraller konusunda herhangi bir açıklama yapmayan ÇOMÜ Ziraat Fakültesi’ne de tepki gösteren Öztürk; “Bizim bir üniversitemiz var. Rektör sağolsun televizyonlarda konuşmalar yapıyor. Ancak bir de Ziraat Fakültesi var. Dekanı, bu termik santrallerin hiç mi zarar verdiğini düşünmüyor? Altın madencilerinin kirli suyu Bayramdere Barajına akıyor. Kurşun madeni atıkları Umurbey Barajına akıyor. Enerji tabi olacak ama neden güneş veya rüzgar enerjisi de değil de termik santral kurulmaya çalışılıyor?” dedi.
Paylaş