havadurum

Temiz Genel Sekreterlikten alındı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın yıllardır Genel Sekreterliği’ni yapan Abdurrahim Temiz Yönetim Kurulu kararıyla kızağa çekildi.

1026
20 yıla yakın zamandır Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği koltuğunda oturan Abdurrahim Temiz, Yönetim Kurulu’nun oy çokluğuyla aldığı kararla pasife edildi. Uzun yıllar Niyazi Önen’le çalıştıktan sonra son iki dönemdir yeni yönetimlerle bu görevi sürdüren Temiz, son yaşanan ‘iç yönerge’ krizinin kurbanı oldu.
 
Herhangi bir iç yönerge olmadan Genel Sekreter kararlarıyla odayı idare ettiğinin ortaya çıkması ve yönergenin hazırlanmasında yaşanan aksaklıklar Abdurrahim Temiz’in işten el çektirilmesine neden oldu. Geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantısında iç denetim raporunun da ortaya koyduğu bulgular ışığında Temiz’i Genel Sekreterlik görevinden uzaklaştıran Yönetim Kurulu kararı önceki gün alındı.
 
Temiz’in görevden el çektirilmesinin  ardından koltuğa Muhasebe Müdürü Sema Sandal vekalet etmeye başladı. Resmi bir kurum olan ÇTSO’da devlet istisnai devlet memuru kadrosunda çalışan Temiz’in nasıl bir karar alacağı da merak konusu oldu. Kararla ilgili Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurması beklenen Temiz’in, Kasım ayında yapılacak seçimlere kadar bekleyeceği tahmin ediliyor.
Paylaş