havadurum

Temel gıda hijyen eğitimi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce ekmek üreten işyerlerinde çalışan personele `Temel gıda hijyen eğitimi’ verildi.

355
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın işbirliğiyle ekmek üretim ve satış yerlerinde çalışan personele yönelik “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” düzenlendi. Sanayi ve Ticaret Odası Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen Temel Gıda Hijyen Eğitimi toplantısına; İl Müdürü Mustafa Akkuş, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, ekmek üretimi ve satışı yapan işletme sahipleri ve çalışanları katıldı.
 
Eğitim toplantısının açılışında konuşan İl Müdürü Mustafa Akkuş; “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile 6/7/2012 ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile de 9/7/2012 tarihinde protokol imzalamıştır. Bu protokollere istinaden ekmek üretimi, dağıtımı ve satışı yapan gıda işletmelerinin çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmeleri için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile Sanayi ve Ticaret Odalarımız yetkilendirilmiş bulunmaktadır. Bu amaçla İlimiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz işbirliği ile oda üyesi ekmek üretim ve dağıtım işletmelerinde, çalışan personellere yönelik olarak “Temel Gıda Hijyeni” eğitimi gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
Düzenlenecek olan bu eğitim çalışmasında katılımcılara; el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı gibi bir dizi konularda bilgiler verileceğini belirten Akkuş, eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara ise İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası onaylı sertifika verileceğini dile getirdi.
Paylaş