havadurum

TEMA’da görev değişimi

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Kaynaş, sağlık problemi nedeniyle TEMA Çanakkale İl Temsilciliği görevini devretti.

698
 
Temsilcilik görevini bırakan Kenan Kaynaş’ın yerine, Erdem Alagök TEMA Çanakkale Temsilcisi oldu. TEMA Evi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ÇOMÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Kaynaş, sağlık problemi nedeniyle görevini Erdem Alagök’e bıraktığını kamuoyuna duyurdu. TEMA yönetim kurulunda herhangi bir görev değişikliğinin olmadığını ifade eden Kaynaş, TEMA Çanakkale Temsilciliği’nin aynı yönetim ile birlikte hizmete devam edeceğini dile getirdi.
 
“Kadroda değişiklik yok”
Kaynaş’tan görevi devralan TEMA Çanakkale Temsilcisi Erdem Alagök, TEMA Çanakkale Temsilciliği nöbetini Prof. Dr. Kenan Kaynaş`tan devraldığını belirterek; “TEMA Çanakkale Temsilciliği; bu yıl 20 nci yılını "TOPRAK YAŞAMDIR" ilkesi ile kutlayan TEMA Vakfının kuruluş ilkelerine ve hedeflerine uygun olarak dün olduğu gibi bundan sonra da Çanakkale`deki Kamu, Özel sektör ve STK` 1ar ve TEMA gönüllüleri ile bütünleşerek hizmetlerine devam edecektir. Bugün itibari ile TEMA Çanakkale Temsilciliğinde sadece "Temsilci" isminde bir nöbet değişikliği gerçekleşmiş olup yönetim kadrolarında değişiklik söz konusu değildir. TEMA Çanakkale Temsilciliği tüm gönüllüleri ve çalışanları ile bir aile olup bakış açımız: Doğa` da, doğal hali ile oluşan İnsanlık Ormanını sevgi ve saygı bağları ile yaşam çizgisinde tekâmül ettirmektir. TEMA gönüllüleri Dünya için çalışır ve İnsanoğlunun Doğa`ya karşı olan yıkıcı, yok edici ve çıkarcı egosuna karşı kararlılıkla mücadele eder. Bu vesile ile Çanakkale için önemli olan birkaç konuya bir kez daha vurgu yapmak istiyoruz” dedi.
 
Alagök sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çanakkale; Ormanları, kıyı şeridi, Mitolojik ve Arkeolojik özellikleri ile gelecek kuşaklar için önemli bir yerleşim yeridir bu nedenle yerel yönetimlerin gelişime açık olan kentleşme ve sanayileşme planlarında alacakları kararları uygularken Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümlerini eksiksiz ve ödünsüz uygulamalarını, kararlarında "TOPRAK YAŞAMDIR" düşüncesinin hâkim olmasını temenni ediyoruz. Kaz Dağları; 2002 Dünya Dağlar Yılında "Eko-Kültür Turizmi" için Dünyanın en iyi 2 dağından biri seçilmiştir yüksek tepelerinde yetişen Kazdağı Köknarı Türkiye`de sadece Kaz Dağında yetişen endemik bir köknardır, Mitolojik ve Arkeolojik özellikleri yanı sıra Kaz Dağlarımız şynı zamanda Edremit Körfezi ve Çanakkale yöresinin "içme suyu" kaynağıdır. Ada tepe yöresinde Dünyanın en iyi zeytinyağı üretilmektedir. Eko-Kültür Turizmi, Termal Turizm ve Sağlık Turizmi olanakları kullanılırken "sarıkız" efsanelerin anlatıldığı bu doğa harikası Dağ ne yazık ki bugün TEMA gönüllüleri ve Tüm çevreci ve STK` larmın "topraktan gelen barışı korumak" için gösterdiği bilgilendirme, bilinçlendirme eylemlerine rağmen, Egosal hırslarına tutsak olmanın sonucu insanlık vasfını yitirmiş bir grup altın arayıcısının kazma-kürek darbeleri altında ağlamakta, pınarlarından akan yaşam kaynağı sulara yavaş, yavaş siyanür karışmaktadır. Zaman içerisinde yüz binlerce ağacın kesilmesiyle onarılmaz bir şekilde bozulacak "Ekolojik denge" sonucu astım ve kalp hastaları için doğal tedavi merkezi olan yöremiz bu özelliğini de ne yazık ki kaybedecektir. TEMA Çanakkale temsilciliği olarak bu gün geldiğimiz nokta insanlık vasfını kaybetmiş insanların yasal izinleri bahane ederek doğaya verdikleri zarardan dolayı insanlık adına üzüntü duyduğumuz noktadır. Vermiş olduğumuz mücadele insanoğlunun egosal hırslarına uyumlu kanunlar karşısında ne yazık ki yeterli olamıyor. Mücadelemiz bundan sonrada kararlılıkla devam ederken TEMA Çanakkale Temsilciliği olarak efsanevi adı ile İDA Dağından ve İDA Dağında yaşamlarını sürdüren kuşlardan, böceklerden, otlardan, çiçeklerden, ağaçlardan ve diğer tüm canlılardan özür diliyoruz.”
 
Yapılan konuşmaların ardından TEMA Çanakkale Temsilcisi Erdem Alagök’e TEMA rozeti takıldı.
Paylaş