havadurum

Telkari kursu kayıtları devam ediyor

Türk Kadınlar Birliği`nin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hanımlara yönelik açtığı telkari kurslarına yeni dönem kayıtları başladı.

1078
Türk Kadınlar Birliği tarafından Çanakkale Valiliği ve Belediye desteği ile açılan Telkari kursları hocası Nevzat Ayanoğlu: “Çanakkale`de açılan tek telkari (gümüş işletmeciliği) kursu olduklarını belirterek, halen devam eden kursun yanı sıra 15 Haziran`dan itibaren yeni kurs açılacağını ve Çanakkaleli hanımları kursa beklediklerini ifade etti.
 
 
Kadınların boş zamanlarını değerlendirerek, meslek öğrendiklerini ifade eden Ayanoğlu: “ Hanımlarımıza telkari kursunda hammaddeyi şekillendirmeyi ve tüm aşamalarını öğretiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Türkan Saylan tesislerinde açılan kursumuz büyük ilgi gördü. Tek amacımız kursiyerlerimizin ürünlerini sergileyebilecekleri alan ve ekonomik kazanca dönüştürmeleri adına pazara ulaşmak” dedi. Türk Kadınlar Birliği`nin açtığı geleneksel el sanatlarından olan telkari (gümüş işçiliği ve takı süsleme sanatı) kursuna 5 aydır devam eden kursiyerlerden Cahide Kalyon ise kursun büyük katkısı olduğunu belirterek: “ Bileklik, kolye, göğüs iğnesi, küpe gibi objeler yapmayı ve onları inci ile harmanlamayı seviyorum” dedi. Ücretsiz telkari kurslarına kayıt olmak isteyen hanımlar Halk Bahçesi içindeki Türk Kadınlar Birliği Derneği Şubesi`ne ait Ahşap Eve başvurabilirler.
 
Paylaş