Teknoloji her zaman dost olmuyor!

Bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşması beraberinde bazı sorunları da getiriyor. TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, son dönemde internet üzerinden satışlardan şikayetler geldiğini ifade ederek, Çanakkaleli tüketicileri uyardı.

615
Gelişen teknoloji aslında her zaman dost ya da yararlı bir araç olmuyor. İnternet ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasına bağlı olarak ortaya çıkan bazı sorunlar kullanıcıları zor durumda bırakıyor. Geniş ve yaygın bir iletişim ağı olan internet, sadece araştırma, bilgi paylaşımının ötesinde kişisel ihtiyaçların da karşılanabildiği alan haline geldi. Özellikle alışveriş konusunda çok fazla internet sitesinin bulunması, verilen hizmet birebir alışverişten daha avantajlı gibi görülebiliyor. Halbuki bu, her zaman böyle değil.
 
 
Berkit uyardı
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, açıklama yaparak internet üzerinden satışlara değinde. “Son dönemde vatandaşlarımızdan internet üzerinden satışlarla ilgili aldığımız şikayetler artış gösteriyor” diyen Berkit, “Özellikle cep telefonu, giyim ve diğer aksesuarlarla ilgili fazlaca şikayetler alıyoruz. Tüketicilerimiz, internet üzerinden satışlarla ilgili olarak daha dikkatli olmalılar” şeklinde konuştu.
 
Kontrallü kargı hizmetinden yararlanılmalı
TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, internetteki satışlardan özellikle, istenilen ürünün gelmemesi, bozuk ya da kırık teslim alınması gibi problemlerin yaşandığını ifade ederek, “Öncelikle alış veriş yapılan site güvenilir olmalı ve mutlak suretle bir muhatabı olmalı. Muhatabı olmayan sitelere güvenilmemelidir. Bunların dışında `kontrollü kargo` olarak bilinen kargo servisi tercih edilmeli. Ürün alındığında herhangi bir sorun ile karşılaşılırsa iade edilebilmeli” dedi.
 
Kapıdan satışlar da başa bela
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, açıklamasında “Yine yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kapıdan satışlardan doğan hak kayıpları konusunda da tüketkicilerimizden şikayetler gelmeye başladı. Tüketicilerimizin kapıdan satışlara itibar etmemelerini, alışveriş sözleşmesinin bir nüshasını mutlaka almalarını istiyoruz” dedi.
 
TÜKODER`e başvurun
TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, açıklamasında alışverişlerde ve alışveriş sonrasında bir sorun ile karşılaşıldığında Tüketiciyi Koruma Derneği ve İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti`ne baş vurulması gerektiğini ifade etti. “Biz tüketimdeki hak ihlaline karşı vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Tüketicilerimiz alışveriş sırasında hak kaybına uğradığını düşünüyor ise mutlaka bize veya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti`ne başvuruda bulunulmalıdır” dedi.
Paylaş