havadurum

Tek kişilik eylemde Erdoğan’a kınama

Çanakkale’de gerçekleştirilen tek kişilik eylemde bir vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kınadı. Çanakkalelilerin şaşkın bakışları arasında Saat Kulesi’ne gelen Araştırmacı-Şair Oktay Avcu, Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan`a 30 bin TL’lik tazminat davası açan Başbakan Erdoğan’ı kınadığını söyledi.

779
Araştırmacı-Şair Oktay Avcu, Saat Kulesi’nde düzenlediği eylemde Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan`a 30 bin TL’lik tazminat davası açan Başbakan Erdoğan’ı kınadı. Saat Kulesi’ne elindeki “Erdoğan, Ergenekon üyesi mi oluyor? Ve derin devletini mi derinleştiriyor? Ahmet Altan’a açılan Erdoğan davasını kınıyorum. Ve Buna izin veren Erdoğan’ı kınıyorum” yazılı pankart ile gelen Avcu, burada bir basın açıklaması yaparak Başbakan Erdoğan’a sitemini dile getirdi.
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Avcu; “34 kaçakçı Çocuğu yakalama imkanı ve olanağı mümkünken, araştırmadan, tanımadan, soruşturmadan terörist zannederek bombalarla parçalayarak ülkede kaosa ve karmaşaya zemin hazırlayan, ülke huzurunu bozucu, savaşa altyapı oluşturan, barışı sabote eden, Ergenekoncu zihniyetlerin, derin devlet güçlerinin, suçluların, emri uygulayan ve uygulatan zalimlerin, katillerin yargılanmasını, derhal görevden alınmasını sağlamayan Erdoğan ve üstelik konuyla ilgili en insani, en demokratik, en duyarlı, en doğal, en cesur ve en onurlu yüreğiyle, insanlık sevdasından, demokrasi özleminden 4 Ocak tarihli, devlet yardakçılığı ve ahlak başlıklı çığlığıyla katliamı irdeleyen, sorgulayan ve araştıran, katilleri teşhis ve teşhir eden, onurlu bir yazarı (Ahmet Altan) en insani duruşunu, tazminat davasıyla cezalandıran, avukatları aracılığıyla davanın açılmasını onaylayan Erdoğan’ı kınıyorum. Bir özürle dava geri çekilmelidir. Bu Türk halkına, Türk demokrasisine, ülke barışına hakarettir. Aşağılamadır. Ve Altan’dan Başbakanım adına özür diliyorum. Ve ERDOĞAN ı her zaman olduğu gibi, en farklı duruşuyla, korkusuzca, İnsan hakları, Özgürlükler ve Demokrasiden yana olmaya davet ediyorum. Ve hep görmek istediğimiz, özlediğimiz, örnek gösterdiğimiz, onurlandığımız, gururlandığımız ERDOĞAN`ı En devrimci haliyle, özgürlük demokrasi ve insan hakları sevdalısı, mazlumların savunucusu olmaya, adına yakışan yerde, en asil duruşuyla, özgürlük, demokrasi ve insan hakları saflarında yanımızda görmek istiyoruz. Halkının kahramanı, güçlülerin ve zalimlerin yanında değil, mazlumların ve haklıların yanında olur. Suçlular, her yerde, her mevkide ve her zaman suçlu, masumlar nerede olursa olsun masumdur. Erdoğan Ergenekon üyesi mi oluyor? Ve derin devletini mi derinleştiriyor? Ahmet Altan’a açılan Erdoğan davasını kınıyorum ve buna izin veren Erdoğan’ı da kınıyorum” dedi.
Paylaş