Tavlı "Troya Yılı, gelecek için bir umut oldu"

784

 Gazetemiz emekçilerinin tek tek yeni yılını kutlayan Tavlı, 2018 Troya Yılını değerlendirerek, bu yıl içinde yapılan çalışmaların gelecek yıl ve sonraki yıllar için önemli kazanımları olduğunu ifade ederek, “Troya, 2019 ve sonrasında da aynı performans ile tanıtılmaya devam edecektir” dedi. 

Yeni yıl nedeni ile Çanakkale’deki basın yayın organlarını ziyaret eden Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, dün gazetemiz Çanakkale OLAY’a misafir oldu. Vali Tavlı, gazetemiz haber merkezi, matbaası ve idari yönetimini ziyaret ederek, OLAY çalışanlarına mutlu bir yıl dileğinde bulundu. Gazetemiz Sahibi Aynur Ganiler ile bir araya gelen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, hem 2018 yılını değerlendirdi, hem de 2019 yılına ilişkin iyi dileklerini paylaştı. Vali Tavlı, 2018’in kentteki en önemli konusu olan Troya Yılı’nı değerlendirdiği ziyaretinde gelecek yıllara ilişkin öngörüsünü de paylaştı.
 
“2018 Troya Yılı bir başlangıçtır”
2018 Troya Yılı’nın hem kentte, hem ülke genelinde hem de özellikle yurtdışında tam bir seferberlik halinde gündem oluşturduğunu ifade eden Vali Tavlı, turizm projeksiyonunun Troya Yılı’na çevrildiğinin altını çizdi. Troya’nın Çanakkale turizmi için büyük bir değer olduğunu vurgulayan Tavlı, “2018 Troya Yılı bir başlangıç olarak kabul edilmeli. Bu yıl içinde, çok sayıda söyleşi, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliğin yanı sıra, Çin’den Avrupa’ya kadar pek çok ülkede Troya’nın ve şehrimizin tanıtımı yapıldı. Troya Yılı çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yürütülmesi de ayrıca önemli bir avantajımız oldu. Kentteki turizmcilerden STK’lara kadar herkese ayrı bir heyecan kattı. Bundan sonrası içinde, özellikle 2019’da yine aynı tempo ve heyecan ile Troya’nın ve tabi ki Çanakkale’nin tanıtımı yapılacaktır. 2018 Troya Yılı, gelecek yıl ve yıllar açısından bir başlangıç olacak ve nelerin yapılabileceğine dair bir önemli bir ışıktır. Ezine OSB de bölgemizin kalkınmasında önemli bir yatırımdır. Ayrıca çevreci bir yatırımdır. Ben Ezine OSB’nin Çanakkale ekonomisine büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Sizlerin ve tüm Çanakkale halkının yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim. Yeni yılda da hep birlikte, Çanakkale için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi. 
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş