Taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

450
Çanakkale Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada; olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle 12 Ocak Çarşamba günü (dün), il genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verileceği duyuruldu. Yine il genelinde köy okullarında da, bu okullarda görev yapan öğretmenlerin birçoğunun il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklandı. Valilikçe, bu kapsamdaki öğrencilerin, eğitimlerine EBA üzerinden devam edebileceği belirtildi. Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararının ise, oluşan şartlara göre ilçe bazında kaymakamlıklarca değerlendirilerek alınacağı, bu kararların da en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı. Ayrıca, aynı gün il genelinde kronik hastalığı bulunan personeller, hamile personeller ile engelli personellerin de 1 gün idari izinli sayılacakları duyuruldu.
Belediyeden uyarı... 
Çanakkale Belediyesi`nden yapılan açıklamada, "Kentimizde soğuk hava koşulları beklenmekte olup, bu kapsamda kentlilerimizin de su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Bu doğrultuda; açıkta olan su borularının ve sayaçların soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde çeşitli izolasyon malzemeleri (cam yünü, talaş, poliüretan kauçuk vb.) ile kapatılması, buz tutan sayaçların ise herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması çok önemlidir. Sayaç ya da tesisatlarda meydana gelen donma ve benzeri arızalar için 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz" denildi. 
Gökçeada ve Bozcaada`ya feribot seferleri iki gün boyunca yapılamadı 
Kentte etkili olan hafif kar yağışı ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Kuzey Ege Denizi`ndeki fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada`ya feribot seferleri, önceki gün olduğu gibi dün de yapılamadı. Çanakkale-Kilitbahir hattındaki feribot seferleri de dün sabah saat 09.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu. Güney Marmara hattında ise dün Erdek`ten saat 11.00`de Avşa, Marmara ve Paşalimanı adalarına yapılacak sefer ise iptal edildi.
(DHA) 
Paylaş