havadurum

Taşeronda çalışan işçiler geri alınacak mı?

ÇOMÜ’de temizlik şirketine bağlı yaklaşık 300 işçinin, taşeron şirket ihalesinin yapılamaması nedeniyle başlayan süreç devam ediyor. ÇOMÜ’de görev yapan Sedat Yaylacı’nın işten çıkarılmasıyla alevlenen ve Sosyal İş Sendikası’nın dahil olduğu konu yine gündemdeki sıcaklığını koruyor.

905
Çanakkale’de kamuoyunu uzun süre meşgul eden işçi depremi ile ilgili bir yandan sendikanın ÇOMÜ ile sürdürdüğü görüşmelerin neticeleri belirsizliğini korurken, diğer yandan temizlik şirketine bağlı işçilerin yeni bir ihale ile yeniden üniversiteye kadrolu olarak işe alınması gündemde. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından işe alınacak işçilerden belgeler toplanmaya başlanırken, işten çıkarılan temizlik şirketine bağlı işçilerin ise, yeniden göreve başlayıp başla-mayacağı ise kamuoyunda merak konusu oldu.
 
Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle işten çıkarılan işçilerde ise meraklı bekleyiş sürüyor. Olayları yakından takip eden sendika yetkilileri ise; “Üniversite ihale sürecini tamamladı. ÇOMÜ’de yeniden işe başlanması noktasında belgeler toplanıyor. Herkes görevinde mi yer alacak? Birden çok taşeron şirketi mi yoksa tek taşeron şirketi mi olacak? İşten çıkarılan işçiler işbaşı yapacak mı?” soruları cevap bekliyor.
Paylaş