havadurum

Taşeron işçilerin mağduriyeti bu sefer Çan’da

ÇOMÜ’de yaşanan işçi kıyımının bir benzeri de Çan Termik Santrali’nde yaşandı. Çan ilçesinde faaliyet gösteren Termik Santral’de 140 kişinin işine son verilmesi tepkilere neden olurken, 4 Ocak tarihinde işten çıkarılan işçilerin akıbeti ise kamuoyunda merak konusu oldu.

902
ÇOMÜ’nün ardından gündeme bomba gibi düşen Çan Termik Santrali’nde yaşanan olay yeni bir işsizlik dramını da gözler önüne serdi. En kısa zamanda durumlarının netlik kazanmasını isteyen işçiler; “4 Ocak tarihinden itibaren işsiz kaldık. Mağduriyet içersindeyiz” dediler.
 
Sarıbaş duruma el koyuyor
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise, Çan’da yaşanan işçi kıyımına el koyacak. 140 işçinin işlerine geri dönmelerini sağlamak için temaslarda bulunacağını belirten Sarıbaş; “140 Çanlı hemşerimizin bu sorunu bizim sorunumuzdur” dedi.
 
Çan Termik santralinde taşeron şirket ile sözleşmenin yenilenmemesi nedeniyle 140 Çanlı işçi 4 Ocak tarihinden itibaren işsiz. Güvencesiz çalışma noktasında taşeron sisteminin işverenler lehine sağladığı avantajlar her gün yeni bir işsizlik dramına sebep oluyor. Onsekiz Mart Üniversitesinde işsiz kalan 36 işçiden sonra taşeron sisteme bağlı olarak bir işten çıkartılma haberi de Çan Termik Santralinden geldi. İşten çıkarılan işçiler bir an önce durumlarının netlik kazanmasını, işlerine geri dönüş imkanı yaratılmasını istediklerini belirterek; 140 işçi olarak “mağduriyet içersindeyiz” dediler. Taşeron şirketler üzerinden yapılan bu uygulamaları, siyasetçilerin yandaş yaratma noktasında kullanması dikkat çekiyor. Sözleşmesi biten taşeron şirket yerine yeni bir ihale sonrasında bir başka şirket ile siyasilerin kendi yandaşlarını işe yerleştirmek için bazı işçilerin işine son verilmesi sık karşılaşılan uygulamalar arasında...
 
Sarıbaş; “İşçi arkadaşların işlerine geri dönmelerini sağlamak için gerekli temasları yapacağım”
CHP Çanakkale Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ali Sarıbaş Termik Santral de işine son verilen taşeron şirket işçilerinin durumları ile ilgileneceğini belirterek bu konuda gerekli temasları yapacağını söyledi. Sarıbaş, bu problemin en kısa sürede çözülmesi için gerekli iletişimler içersinde olacağını belirterek; “140 Çanlı hemşerimizin bu sorunu bizim sorunumuzdur” dedi.
Paylaş