havadurum

Tartışmaya son noktayı koydu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇTSO ile Kent Konseyi arasında Yat Limanı Projesi ile ilgili yaşanan tartışmaya son noktayı koyan isim oldu.

685
Kent Konseyi toplantılarında katılımcıların her türlü görüşünü ifade edebileceğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplantının ardından gelişen tartışmalar için; “Kent Konseyi toplantılarında katılımcılar görüşlerini ifade edebilirler, bundan rahatsız olmamak gerekir. Tabii düşünceler aktarılırken üslup kırıcı olmamalıdır” değerlendirmesi yaptı...
 
Kent Konseyi toplantılarında katılımcıların her türlü görüşünü ifade edebileceğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplantının ardından gelişen tartışmalar için; “Kent Konseyi toplantılarında katılımcılar görüşlerini ifade edebilirler, bundan rahatsız olmamak gerekir. Tabii düşünceler aktarılırken üslup kırıcı olmamalıdır” değerlendirmesini yaparak ÇTSO tarafından yapılan “toplantıda ciddiye alınmaması gereken konuşmalar yapıldığı” değerlendirmesi için şunları kaydetti: “Kent Konseyi’nde insanlar görüşlerini söyleyebilirler. Ama üslup tabii kırıcı olmayacak. Normal adap içerisinde olmalı. Orada ağır nitelemelerde bulunmuş arkadaşlar olduğunu duydum. Bu tür yaklaşımlara ben de katılmıyorum. Ama Kent Konseyi’nde proje değerlendirilecek.  Karşı görüş ve olumlu görüş de olabilir. Ama sonuçta Kent Konseyi, bu kentin önemli bir kurumudur. İlgililer, kendi görüşleri doğrultusunda hareket edebilirler. Ama buradaki toplantıda kentin görüşü de ortaya çıkmış oluyor. Buradan hareket ile Kent Konseyi çalışmalarını itibarsızlaştıracak sonuçlar yaratacak değerlendirmelerden kaçmak gerekir. Böylesi bir tarz günümüzün modern yönetim anlayışı olan “yönetişim” ilkesi ile çelişir. Ortak aklın hayata geçirileceği zeminler Kent konseyleridir. Kent Konseyi toplantılarında yapılan eleştirilere karşı saygılı olmak gerekir.”
Paylaş