havadurum

Tarihi okullar tartışma konusu oldu...

Tarihi ve kültürel özellikleri itibarıyla bir kültür mirası konumunda olan ve ilköğretim okulu olarak hizmet veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu, 18 Mart İlköğretim Okulu ve Erenköy’deki taş mektep olarak bilinen İlköğretim okullarının durumu ve geleceği noktasında yapılacak tasarruflar tartışma yarattı. Bu okulların kültürel ve tarihi özellikleri itibarıyla Kültür Bakanlığına devredileceği noktasındaki iddialara karşılık Milli Eğitim yetkilileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildirdiler.

716
Kültür Turizm İl Müdürü Şinasi Haznedar  bu okulların Kültür Bakanlığına devrine ilişkin herhangi bir girişimin olmadığını bildirdi. Milli Eğitim İl Müdürü  Dr. Şaban Karataş  “Bu nitelikteki okullar tüm ülke çapında olduğu gibi Çanakkale’de de bazı konularda tartışmalar yaratmaktadır” dedi.
 
 
“Çözüm arayışı var”
Tarihi özelliklere sahip okulların Kültür Bakanlığı’na devri ile ilgili haberlere Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Söz konusu iddialara açıklık getiren İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş; “Koruma kurulu  tarihi özelliklere sahip bu  okulların tamiratı, onarımı  boyutunda bazı sorunlar oluşturuyor. Bunları nasıl aşarız konusunda çözümler üretmeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere Valilikler de bu konu üzerinde çalışıyorlar. Türkiye çapında genel olarak böyle bir sorun var.Fakat bu okulların Kültür Bakanlığı’na devri şeklinde herhangi bir girişim yok” dedi.
 
Son olarak Çanakkale’de meydan düzenlemesi konusunda gündeme gelen Koruma kurulunun önümüzdeki günlerde tarihi okullardaki bakım onarım işlemleri ile ilgili olarak  nasıl tavır geliştireceği konusu şimdiden merak konusu oldu...
Paylaş