Tarihi adımda tarihi imzalar atıldı...

Bir zamanlar Çanakkale turizmine katkı sağlamak için Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve yıllarca da hizmet veren Anafartalar Oteli artık son günlerini yaşıyor. Üstüne çıkılan kaçak katla ilgili davalarla, Belediye Meclis üyeleri ve memurlarının dahi yargılanmasına neden olan Anafartalar Oteli, dün atılan imzalarla kente veda etmeye hazırlanıyor.

718
Çanakkale iskele meydanı projesi için tarihi adım atıldı. Anafartalar otelinin bulunduğu alan belediyeye devredildi. Protokolün ardından sürecin hızlanacağı; meydanın en kısa sürede Çanakkale’ye kazandırılacağı ifade edildi.
 
Çanakkale gündemini uzun süredir meşgul eden Belediye Meclisi ve İl Genel Meclislerinin aldığı kararlar sonrası koruma kurulunun da onayladığı bölgenin yeşil alan ve meydan olarak belirlenmesinde son adım atıldı.
 
Çanakkale İl Özel İdaresine kayıtlı Anafartalar Oteli’nin bulunduğu alanın yeşil alan ve meydan olarak düzenlenmesi amacıyla Çanakkale Belediyesine terkin edildiği protokol valilikte imzalandı. Protokolü Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan Gider imzaladı.
 
İmzaların ardından yapılan konuşmalarda Çanakkale için önemli bir projenin hayata geçtiği ifade edildi. Çanakkale için çok önemli bir hizmet yapıldığını ifade eden Vali Tuna; “Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da protokolü imzalarken AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’i unutmadı. Gökhan; “Sayın Daniş’i de unutmayalım. Ona da teşekkürümüzü ifade edelim. İlk gündeme düşüren o. Sonuçta biz, nihai kararı verdik ama kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi.
 
İl Özel İdare Genel sekreteri Ayhan Gider de; “Ben bir Çanakkaleli olarak heyecanlandığım sevindiğim bir proje. Umarım bu tip ortak projeler devam eder. Daha güzel daha yaşanır yarınlar için birlikte yürürüz” dedi.
 
 
Çanakkale gündemini uzun süredir meşgul eden Belediye Meclisi ve İl Genel Meclislerinin aldığı kararlar sonrası koruma kurulunun da onayladığı bölgenin yeşil alan ve meydan olarak belirlenmesinde son adım atıldı. Çanakkale Belediyesi bu süreç içerisinde Çanakkale Evi projesini sonlandırmıştı. Ardından gözler İl Özel idaresi mülkü olan Anafartalar Oteline çevrilmişti. Sonuçta Çanakkale İl Özel İdaresine kayıtlı Anafartalar Oteli’nin bulunduğu alanın yeşil alan ve meydan olarak düzenlenmesi amacıyla Çanakkale Belediyesine terkin edildiği protokol valilikte imzalandı. Protokolü Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan Gider imzaladı. İmzaların ardından yapılan konuşmalarda Çanakkale için önemli bir projenin hayata geçtiği ifade edildi. Çanakkale için çok önemli bir hizmet yapıldığını ifade eden Vali Tuna; “Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan daprotokolü imzalarken AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’i unutmadı. Gökhan; “Sayın Daniş’i de unutmayalım. Ona da teşekkürümüzü ifade edelim. İlk gündeme düşüren o. Sonuçta biz, nihai kararı verdik ama kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi. İl Özel İdare Genel sekreteri Ayhan Gider da; “Ben bir Çanakkaleli olarak heyecanlandığım sevindiğim bir proje. Umarım bu tip ortak projeler devam eder. Daha güzel daha yaşanır yarınlar için birlikte yürürüz” dedi.
 
“Önemli bir hizmet yapıldı”
Çanakkale için çok önemli bir hizmet yapıldığını ifade eden Vali Güngör Azim Tuna; “Protokol imzalandıktan sonra bu alan üzerindeki taşınmazla birlikte terk işlemi yapılacak. Encümen toplantısında bu kararı aldıktan sonra Çanakkale Belediyesi hızlı bir biçimde işlemlere başlayacak hemen bitişiğindeki yerle birlikte Çanakkale’ye meydan yeşil alan olarak kamunun kullanımına sunulacak. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Belediyemiz de büyük fedakarlık yaptı. İl özel idaremiz ve il genel meclisimizde gerçekten Çanakkale için çok önemli olan bu hizmete imza atmıştır. Çanakkale için hayırlı olsun” dedi.
 
“Cesur bir karar alındı”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, Çanakkale’ye yakışır bir meydan yapacaklarını bildirdi. Başkan Gökhan şunları söyledi; “Başta sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü hemen derhal insiyatifi alarak hem il genel meclisini aydınlatarak onlarında bu bağlamda katkılarını sağladı. Anafartalar oteli gibi ciddi bir değeri olan mülkün il genel meclisi tarafından kararlaştırılarak meydan olarak dönüştürülmesi noktasında ciddi bir katkısı oldu sayın valimizin. İl genel meclis üyelerine de başta başkanları olmak üzere teşekkür ediyorum. Çanakkale’ye çok önemli katkıları oldu. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Çanakkale’ye yakışır bir meydan hep beraber bir proje ile yapılacak. Sayın valimiz, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri ile beraber ortaklaşa bir projeye imza atmış olacağız. Kamuoyu da bunu benimsedi. Çanakkale halkına burası bir alan olarak sunulmuş oldu. Hem turizm hem kent yaşayanları açısından önemli bir karar alındı. Gerçekten çok cesur bir karardır. İnşallah güzellikleri birlikte yaşayacağız. Sayın valime cesaretli ve hızlı hareketinden dolayı, teşekkür ederim.”
 
“Daha güzel yarınlara yürüyelim”
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider de “Bu sıradan bir işbirliği protokolü değil. Çanakkale için çok önemli bir iş. Ben bir Çanakkaleli olarak heyecanlandığım sevindiğim bir proje. Umarım bu tip ortak projeler devam eder. Daha güzel daha yaşanır yarınlara birlikte yürürüz” dedi.
 
Başkan, Daniş’i unutmadı
Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Başkan Gökhan imza atarken AKP milletvekili Mehmet Daniş’i de unutmayarak; “Sayın Daniş’i de unutmayalım. Ona da teşekkürümüzü ifade edelim. İlk gündeme düşüren o. Sonuçta biz, nihai kararı verdik ama kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Tahliye işlemi en kısa sürede olacaktır”
İmza sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Güngör Azim Tuna tahliye işlemi ile ilgili bir sorun yaşanmayacağını ifade etti. Vali Tuna şunları söyledi; “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Terk işlemini yaptıktan sonra, artık hukuk nezdinde de otelin tahliyesini önleyecek geciktirecek başka bir sebep kalmamış oluyor. Buranın artık meydan ve yeşil alan olduğu tescillenmiş oluyor. Herkes tarafından kabul edilmiş onaylanmış bir konuda hayır böyle olmaz yanlıştır diye hukuktan böyle bir karar çıkmasını beklemiyoruz. Kişiler kendilerince mağdur olduklarını ileri sürebilirler. Ama çok fazla bir netice alabileceklerini düşünmüyorum burada kamu menfaati olan bir iş yapılıyor. Mahkemeye vereceğini tahmin etmiyoruz. Bu işi durdurmayacaktır. Tahliye işlemi en kısa sürede olacaktır. Bizim tahliye davamız var halen devam ediyor. Bir karar alınamamıştı. Bu her şeyin üstünde. Buranın meydan yeşil alan olması onların yerine kendimizi koyarsak güzel bir ticaretten olmuş oluyorlar ama bunda yapacak bir şey yok. Çanakkale için kamu menfaati için herkes intibak etmiş imza atmış diyecek bir şey yok. Başka yerde başka ticaret yapacaklar. Kendilerine bol şans diliyoruz.”
 
“Kent halkı ile birlikte yapacağız”
Otel işletmecisi ile görüştüklerini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “İşletmeciyle görüştük. Uzlaştık diye düşünüyorum artık belediyenin sorumluluğunda. Sorun olmaz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştüm hukuki süreç olacaktır zaman kazanma olabilir ama görüşeceğiz” dedi.
 
Başkan Gökhan şunları söyledi; “ Orada sadece otel yok. Başka işletmeler de var. Tahliye süreci var. Ama orada artık herhangi bir yapısal bir durum yapı kullanımı olmayacağı için yapının tahliye edilip oranın meydan haline gelmesi gerekiyor. Yasal süreçler işler ama sonuçta değişen bir şey olmaz. Tapu değeri kalkıyor. Orası artık meydan. Cumhuriyet meydanına bina yapmış gibi bir şey olur. Tapu yok kalkıyor. Meydan projesini yapacağız. Koruma kurulu kararı da var. Kurul kararı ile inşaat durdurulmuş vaziyette. Artık orası meydandan başka bir şey olamaz. Hukuk da bu şekilde değerlendirecektir. Proje çalışmasını başlatacağız. Hep beraber yapacağız. Kent halkı ile beraber yapacağız. Ortak bir düşünce olacak. Proje yarışması yapacağız. Çanakkale girişinde neyi istiyoruz ne olması gerekiyor onu tartışacağız.”
Paylaş