Taksim'de halka kanlı saldırı

311
İstanbul`un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi`nde kanlı saldırı 6 can aldı. 81 kişinin yaralandığı patlamanın hemen ardından İstiklal Caddesi ve Taksim`e giden araç ve yaya yolları trafiğe kapatıldı. Saldırının hemen ardından RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yayın yasağı getirirken sosyal medya platformlarında ise yavaşlama gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü ise saldırıyla ilgili, "provokatif" paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla 25 hesap yöneticisini ilgili makamlara bildirdi. 
 
"Terör kokusu"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı ilk açıklamada, "Burada bir terör kokusu var. Şu an bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda ilk tespitler var. Türkiye`yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün de hedefine ulaşmayacaktır. Milletimiz, İstiklal Caddesi`ndeki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkarılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsun" sözlerine yer verdi.
 
"46 kişi gözaltına alındı"
Adalet Bakanı Bozdağ ise verilerin incelendiğini ifade ederek, "Patlamayı gerçekleştiren terörist yakalandı, teröriste yardım edenlere ve teröristin temasta bulunduğu kişilere bir bir ulaşıldı. Şu ana kadar 46 kişi gözaltına alındı. Bu menfur terör saldırısının faili teröristi, teröriste yardım edenleri ve bunlarla temas halinde olanları kısa sürede tespit edip yakalayan güvenlik güçlerimizi ve adli tahkikatı yürüten Cumhuriyet Savcılarımızı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş