havadurum

Taciz, bakanlık gündeminde

Çanakkale’de bir kamu kurumunda yaşanan taciz olayı Kültür Sanat Sendikası tarafından bakanlık gündemine taşındı. Hem tacize uğrayıp, hem de bir başka İl’e tayini çıkarılarak mağdur edilen kadın için sendika, tayin işleminin durdurulması için dava açarken, yaşanılan bu mağduriyetin giderilmesi için kararlı olan sendika, haksızlığın sürmesi durumunda tepkisini ülke bazında geliştirmeyi planlıyor.

712
Çanakkale’de taciz olayının peşini bırakmayan Kültür Sanat-Sen, taciz olayı ile ilgili yaşanan son gelişmelerin ardından harekete geçerek Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan randevu talebinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile de görüşme girişimlerinin devam ettiği öğrenildi.
 
Çanakkale’de taciz olayının peşini bırakmayan Kültür Sanat-Sen, bir kamu kurumunda yaşanan taciz girişiminin cezasız kalmaması için girişimlerini sürdürüyor. Hem tacize uğrayan kadına tebliğ edilen tayin kararını iptal ettirmek hem de iddiaların odağında olan kurum amirinin cezasız kalmaması için temaslarını sürdüren Kültür Sanat Sen, iki bakanlık arasında mekik dokuyor. Kentte taciz olayı ile ilgili yaşanan son gelişmelerin ardından harekete geçen Kültür Sanat-Sen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan randevu talebinde bulunurken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile de temaslarını sürdürüyor.
 
Taciz iddialarının hedefinde olan söz konusu kurum amirinin hala görevinin başında olmasına tepki gösteren Kültür Sanat-Sen yetkilileri, tacize uğrayan kadının Edirne’ye çıkarılan tayin kararının iptal edilmesi için dava açtı. Bakan Günay’ın, söz konusu sendikanın randevu talebini müsteşarına yönlendirdiği öğrenilirken, bugün bakanlık müsteşarı ile görüşecek olan sendika yetkilileri, önümüzdeki günlerde konu ile ilgili bir açıklama yapacak. Diğer yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile de görüşme girişimlerinin devam ettiği öğrenildi.
 
Sendika kararlı
Kültür Sanat Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Özsaygı, yaşanılan bu mağduriyetin giderilmesi için kararlı olduklarını belirterek; “Bu haksızlığın sürmesi durumunda tepkilerimizi bütün ülke bazında geliştire-ceğiz. Gerekir ise Bakan ile görüşünceye kadar kapısından ayrılmayacağız. Kadınların bu şekilde itildiği ikinci sınıf insan muamelesine maruz kaldığı koşullarda onurumuzu korumak için her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.
Paylaş