Tabutu küçücük, kucaklasan götürürsün. Acısı koca dev, omuzlasan yıkılırsın"

1318

 Çanakkaleli Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Parti İl Başkanları ve dernekler Hakkari Yüksekova’da yaşanan terör saldırısı ile yaşamlarını yitiren asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği için başsağlığı mesajı yayınladılar. Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’nın eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya, Yüksekova’da PKK tarafından düzenlenen saldırıda yaşamlarını yitirdiler. Açıklamalarda, terör lanetlenirken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

 
“Terör konusunda herkes net bir duruş sergilemeli”
AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Savunmasız sivillere doğrultulan bu silah bir insanı değil bütün olarak Anadolu ruhunu hedef almıştır. Örgüt ile arasına mesafe koymayan PKK’nın borazanı parti ve o partiye can simidi olanlar da sorumludur. Terör konusunda herkes net bir duruş sergilemeli!” dedi. 
CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili AV. Muharrem Erkek; “Hakkari Yüksekova’daki hain terör saldırısında hayatlarını kaybeden asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, ülkemize sabırlar diliyorum” dedi. 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “Hakkari Yüksekova`da teröristlerin gerçekleştirdiği hain saldırıyı lanetliyorum. Yetmedi mi bunca acı? Ne istediniz aylık bebekten ve annesinden, alçaklar” dedi.
 
“Bir anne ve yavrusunu hayattan alan saldırıyı lanetliyorum”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Hakkari Yüksekoava’da hain terörün bir anne ve yavrusunu hayattan alan saldırısını lanetliyorum. Astsubayımızın eşi Nurcan Karakaya ve bebeğine Allah’tan rahmet yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi. 
Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan; “Hakkari Yüksekova`da Teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık yavrularına Allah’tan rahmet, Astsubayımıza ve Milletimize baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Küçücük bir çocuğun canına kast edecek kadar alçaksınız”
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Astsubayımızın eşi Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeğinden ne istediniz! Küçücük bir çocuğun canına kast edecek kadar alçaksınız. Üzüntülüyüz. Canımız yandı. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun” dedi. 
Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Günün en acı fotoğrafları bunlar. Yüksekova`da askerimizin eşinin aracına düzenlenen alçak saldırıda şehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylık evladına Allah`tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder; “Hakkari Yüksekova`da askerimizin eşinin aracına düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan Nurcan Karakaya’ya ve 11 aylık Bedirhan yavrumuza Allah`tan rahmet diliyorum” dedi. 
Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu; “Tabutu küçücük, kucaklasan götürürsün. Acısı koca dev, omuzlasan yıkılırsın...” ifadelerini kullandı.
 
“Yüreklerimiz, bir kez daha yandı, kavruldu”
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Yüreklerimiz, Hakkari Yüksekova’daki PKK’lı teröristler tarafından haince planlanan terör saldırısında hayatlarını kaybeden asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin ölüm haberleri ile bir kez daha yandı, kavruldu. Nurcan Karakaya ve minik yavrusuna Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Terör eyleminin kimden ve nereden geldiğine bakarak tavır alanlar, bu şiddetin ve katliamların ortağıdır. Temennim, ülkemizde bu tür acıların bir daha yaşanmaması, barış ve huzur ortamının bir an evvel sağlanmasıdır” dedi. 
 
“Hesabı sorulacaktır!”
AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız; “Hakkari Yüksekova`da PKK’lı teröristler tarafından kurulan hain tuzakta askerimizin eşi ve 11 aylık bebeği şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum. Terörle arasına mesafe koyamayanlar, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla şuurunu kaybedip meclisteki uzantılarını destekleyenler, her evden bir emanet oy verenler bu gece huzurla uyuyabilecek mi bilmiyorum. Ama şundan eminim aziz milletimiz bu hainliği yapanları da destekçilerini de asla unutmayacaktır. Hesabı sorulacaktır!” dedi. 
CHP Çan İlçe Başkanı Ümran Aydın; “Hakkari Yüksekova`da hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeklerine Allah’tan rahmet, aziz milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.
 
“İnsan hayatına yönelik bütün eylemleri, saldırıları kınıyoruz”
İHD Çanakkale Şube Başkanı Leyla Yavuz; “Hakkari İli’nin Yüksekova ilçesinin Büyük çiftlik Beldesi Susat Deresi mevkiinde otomobili ile Astsubay olan eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatlarını kaybetmiştir. Bu gün cenazeleri memleketleri Sivas’ta defnedilmektedir. Kurulduğu günden bu güne kadar yaşam hakkının kutsallığını savunan derneğimiz, ne yazık ki yürekleri burkan ve sözün bittiği yer olan 11 aylık bebeğin ölümünü konu alan bir saldırı karşısında gerçekten sözün bittiğini haykırmak istemektedir. Artık yeter, biz ölümlerin ardından kınama yazıları yayınlamaktan yorulduk, ama ölümler hız kesmeden, hem de 11 aylık bebeğe ulaşana dek devam ediyor. Artık yeter, şiddet bir hak arama yöntemi değildir. Artık yeter, derhal şiddeti hayatımızdan çıkarıp, sorunlarımızı uygar ülkeler gibi, diyalog yolları ile barışçıl yöntemlerle çözelim. Artık yeter, insan haklarına saygılı demokratik yöntemlerle her türlü sorunumuzu çözebileceğimizi görmüyor muyuz, bu olgunluğa erişmedik mi? Artık yeter, aklımızı başımıza devşirmemiz için daha kaç bebeğin ölmesi gerekecek? Artık yeter, şiddetin kaynağı nereden gelirse gelsin, net, kesin ve haykırır bir biçimde yüksek sesle bağırarak söylüyoruz. Yukarıdaki ve buna benzer insan hayatına yönelik bütün eylemleri, saldırıları kınıyoruz” dedi.
(Şenol Güven)
Paylaş