havadurum

TAB Gıda halka arzı katılım endeksine uygun mu? İşte TAB Gıda katılım endeksine dair gelişmeler

TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden biri olarak halka arz edilmeye hazırlanıyor. Şirketin halka arzına Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onay verdi. Peki, TAB Gıda halka arzı katılım endeksine uygun mu? TAB Gıda hisse fiyatı ne kadar? Talep toplama ne zaman başlayacak? İşte, TAB Gıda halka arzına dair merak edilenler…

2640

TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, 52,5 milyon lotluk halka arz için SPK’dan onay aldı. Şirketin hisse fiyatı 130 TL olarak belirlendi. TAB Gıda halka arzının katılım endeksine uygunluk durumu ise izahname yayınlandıktan sonra netleşecek.

TAB Gıda hakkında bilgiler TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, 1994 yılında kurulmuş bir şirkettir. Şirket, Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby’s, Usta Dönerci ve Usta Pideci markalarının Türkiye’deki tek lisans sahibi ve işletmecisidir. Şirketin 2020 yılında 3,9 milyar TL cirosu ve 1,1 milyar TL FAVÖK’ü bulunmaktadır. Şirketin 2021 yılının ilk yarısında ise 2,5 milyar TL ciro ve 1 milyar TL FAVÖK elde ettiği açıklanmıştır.

TAB Gıda halka arz detayları TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, SPK’nın 12 Ekim 2023 tarihli kararıyla halka arz edilmeye uygun bulunmuştur. Şirketin mevcut 232 milyon 417 bin TL nominal değerli sermayesi, 261 milyon 292 bin TL’ye çıkarılacaktır. Bu kapsamda şirketin 28 milyon 875 bin TL nominal değerli B grubu payları bedelli sermaye artırımı yoluyla, mevcut ortaklardan TFI TAB Gıda Yatırımları AŞ’ye ait olan 23 milyon 625 bin TL nominal değerli B grubu payları ise mevcut pay satışı yoluyla halka arz edilecektir. Böylece toplamda 52,5 milyon lotluk bir halka arz gerçekleştirilecektir.

Şirketin hisse fiyatı ise 130 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyatla şirketin piyasa değeri yaklaşık 6,8 milyar TL olacaktır. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 18,5 olarak gerçekleşecektir.

TAB Gıda halka arzının talep toplama tarihleri henüz açıklanmamıştır. Ancak beklentilere göre talep toplamanın en geç 18-19 Ekim tarihlerinde başlaması ve borsada işlem görmeye başlamasının ise Ekim ayının son haftasında olması beklenmektedir.

TAB Gıda halka arzının katılım endeksine uygunluk durumu TAB Gıda halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, özellikle katılım endeksi durumunu merak etmektedir. Katılım endeksi, Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerin faizsiz finans prensiplerine uygunluğunu ölçen bir endekstir. Katılım endeksi kriterlerine göre; şirketlerin faaliyet alanları, borç oranları, faiz gelir ve giderleri, kâr payı dağıtım oranları gibi unsurlar değerlendirilmektedir.

TAB Gıda’nın katılım endeksine uygunluk durumu, SPK onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacaktır. İzahname, şirketin faaliyet alanı, finansal tabloları, borç durumu, kâr payı politikası gibi bilgileri içerecektir. Bu bilgiler ışığında TAB Gıda’nın katılım endeksine uygun olup olmadığı anlaşılabilecektir. (Haber Merkezi)

İlgi Haberler

TAB Gıda halka arz oluyor! İşte TAB Gıda halka arzının detayları

Paylaş