Süt alamıyoruz, para yok

Çanakkale’de anasınıfı ve ilköğretim okullarında
süt dağıtımına başlandı. Anafartalar İlköğretim Okulu’nda süt dağıtma töreni sırasında süt içme alışkanlığını evde de sürdürmelerini öğütleyen Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ’a öğrenciler en çok muzlu, çilekli sütü sevdiklerini ve sütü sıcak içmeyi sevdiklerini söylerken bir öğrenci, “Eve her zaman süt alamıyoruz, para yok” deyince ortam buz kesti.

1538
 
 
Çanakkale’de özel okullar dahil anasınıfı ve ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik başlayan süt dağıtımı projesi kapsamında ikinci dönem süt dağıtımı yapılan Anafartalar İlköğretim Okulu’nda 200 ml ambalajlı yağlı, sade UHT içme sütleri dağıtıldı.
 
Anafartalar İlköğretim Okulu’nda süt dağıtma töreni sırasında süt içme alışkanlığını evde de sürdürmelerini öğütleyen Vali Yardımcısına öğrenciler en çok muzlu, çilekli sütü sevdiklerini ve sütü sıcak içmeyi sevdiklerini söylerken bir öğrencinin: “Eve her zaman süt alamıyoruz, para yok” deyince ortam buz kesti.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı çerçevesinde ilköğretim çağındaki çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak ve dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla 2012-2013 öğretim yılının ikinci döneminde başlatılan proje kapsamında öğrencilere Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün süt dağıtılacağı belirtildi. Anafartalar İlköğretim Okulu’nda törenle başlayan proje çerçevesinde konuşan Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ geçen yıl başlayan süt projesinin devam ettiğini belirterek Çanakkale’de il genelinde 28 bin 646 öğrenciye süt dağıtılacağını söyledi. Dağ Süt projesi kapsamında öğrencilere baskı yapılmayacağını açıklayarak velilerin de herhangi bir baskı altında olmayacağını ifade etti. İl ve ilçeler toplamında yaklaşık 35 bin öğrenciye, il merkezinde 28.646 öğrenciye toplam 30 ton süt dağıtılacağını kaydeden Vali Yardımcısı Dağ projenin 14 Haziran 2013 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti. Anafartalar İlköğretim Okulu’nda anaokulu öğrencileri de dahil olmak üzere 1-2-3-4’ncü sınıflarda okuyan yaklaşık 240 öğrenciye süt dağıtımına 1A sınıfından başlandı. Anafartalar İlköğretim Okulu öğrencilerinden biri süt dağıtımı sırasında evlerinde de süt içmelerini öğütleyen Vali Yardımcısı Dağ’a: “Her zaman eve süt alamıyoruz para yok” dedi.
Paylaş