havadurum

Suda büyük tehlike

115 su markasından 105’i sınıfı geçemedi.

659
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketinin açıkladığı Ambalajlı Su Raporu’na göre 107 su markasının standartlara uygun olmaması nedeniyle gözler yine su markalarına çevrildi. Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi tarafından açıklanan raporda bazı su markalarında ciddi oranlarda kirlilik tespit edilirken, sulardaki kimyasal ve radyoaktif kirliliğin değil, sadece biyolojik kirliliğin ele alındığına ve firmaların birçoğunun kurumsal olmadığına ve sitesi olanların ise analiz verilerini paylaşmadığına dikkat çekildi.
 
Ambalajlı Su Raporu’na göre su markalarının çoğunluğunun ulusal ya da uluslararası standartlara uymadığı ileri sürülerek rapora ilişkin şu bilgilere yer verildi:
 
107 su markası ulusal ve uluslar arası standartlara uygun değil. İncelenen su markalarında yaklaşık 30 çeşitli kimyasal kirleticiye rastlandı. Toplam 58 su markası Amerika Çevre Ajansı (EPA) standartlarına uygun çıkmazken, bir tanesi ilgili parametrede Yönetmelik, Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine de uymadığı görüldü. Raporda toplam 115 su markasından 105`i sınıfta kalırken, 10 firma ise tehlike sınırının üstünde kaldı. Bu 10 marka içinde de tehlike sınırını aşan ve suyu içilebilir firmalar arasında ilk sırayı Buzdağı firması alırken, 2. sırada Tekir, 3. sırada ise Kalabak marka sular yer aldı.
Paylaş