havadurum

Su tarifesinde indirime gidildi

Çanakkale Belediye Meclisi Kasım Ayı 3.Birleşimi gerçekleştirildi. Su tarifesinde yapılan indirim üzerine AKP grubunca halkın temel ihtiyacı su üzerinden yapılan spekülasyon dikkat çekti. AKP meclis üyesi Hakan Vural yapmış olduğu değerlendirmede bunun bir seçim yatırımı olduğunu belirterek “Bu ya bir seçim yatırımı, ya su işlerindeki yolsuzluklar ve hırsızlıklar azaldı ve gelir arttı, ya Başkan Gökhan’ın başına taş düştü, ya da belediye olarak klordan imtina ederek maliyet hesabı yaptınız” şeklindeki yapmış olduğu değerlendirmeye CHP Meclis Grup Sözcüsü Muzaffer Özgen su tarifesinde yüzde 10-17 arasında yapılacak olan indirimin vatandaşın yüzünü güldüreceğini belirterek, bunun vatandaşın avantajına olduğunu söyledi.

521
 
2013 Yılı Gelir Tarifesi’nin görüşülmesi ile başlayan Belediye Meclis’inin 3. Birleşimi’nde Başkan Ülgür Gökhan su tarifesinde indirime gidildiğini belirterek konut aboneliğinde iskanlarda ortalama yüzde 10-17 arasında indirime gidileceğini söyledi. Gökhan su tarifesinde lokantalarda yüzde 15, mücavir alanda yüzde 13-15, turistik otellerde yüzde 5`ten yüzde 15`e varan indirim uygulanacağını ifade etti. Su tarifesinde neden indirim yapıldığını açıklayan Gökhan İdari Su İşletmesi’nde yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, akıllı sayacın kullanılmasını teşvik noktasında çok ciddi yatırım yapıldığını ve sayaç okuma, kesme ve bağlama gibi işlemlerin tamamının belediyenin uhdesinde toplandığını ifade ederek, kayıp-kaçak önleme, zamanında okuma, tahsilat takibi ve abone eşleştirmeleri ve bozuk akıllı sayaçların yıl sonuna kadar tespiti ve Şubat 2013 sonuna kadar eski sayaçların yenilenmesi gibi noktalarda yeni uygulamaya gidileceğini kaydetti. Kiralık sayaçların değiştirilmesi ve bozuk olanların hepsinin akıllı sayaca dönüştürülmesinin hedeflendiğini ifade eden Gökhan hepsinin denetim altına gireceğini söyledi. Yeni uygulamanın Haziran 2013 tarihine kadar titizlikle izleneceğini kaydeden Gökhan o tarihten sonra Su İşleri Biriminde de işletme olarak geçmiş yıllarla mukayese yapılacağını söyledi.
 
Gökhan su ile ilgili yaşanan hadiseler ile ilgili olarak: “Bir musibet, bin nasihattan iyidir. Yaşanan o sevimsiz olaydan sonra böyle bir bağımsız işletme sistemi geldi. Sistem bir başkan yardımcılığının gözetimimde işleyecek” dedi. Su tarifesinde yüzde 15-18 oranında indirim uygulanacağını belirten Başkan Gökhan inşaat suyunun ise ayrı birim ile takip edileceğini söyledi.
 
“Biz litresi 1 liradan suyu kullandıracağız”
AKP Meclis Üyesi Hakan Vural ise Çanakkale Belediyesi’nin 30 bin TL’ye aldığı suyu 10 milyona satarak ciddi bir kar marjı yaptığını belirterek: “Her nedense yüzde 5 ile yüzde 30 arasında indirim yansıtmayı düşünmüşsünüz. Ama bu bile yine de kar marjınızı etkilemez. Çanakkale Belediyesi sudan akla, hayale sığamayacak kadar para kazanıyor. Biz litresi 1 liradan suyu kullandıracağız. Suyun maliyeti bellidir ve su lüks değildir. Belediye de kar güden bir kurum değildir” dedi. Vural mecliste su fiyatlarının düşürülmesinin akla başka şeyler getirdiğini söyleyerek Başkan Gökhan’ın seçime yatırım yaptığını söyledi. Vural: “Bu ya bir seçim yatırımı, ya su işlerindeki yolsuzluklar ve hırsızlıklar azaldı ve gelir arttı, ya Başkan Gökhan’ın başına taş düştü, ya da belediye olarak klordan imtina ederek maliyet hesabı yaptınız” dedi.
 
Başkan Gökhan Vural’a cevap vererek, bunun bir seçim yatırımı olmadığını Çanakkale’deki suyun çeşmeden içme kalitesinde aktığını ve sürekli testlere tabi tutulduğunu belirterek: “ Çanakkale seçmeni kömür hesabıyla oy vermez. Gerekirse izahatını yaparak seçimden hemen önce de zam yapabiliriz. Bizim amacımız etkin, verimli ve herkese eşit olarak bu hizmeti sunmak” dedi.
 
Vural 30 tona kadar olan suda akıllı sayaçlarda suyun litresinin 1 liradan olması yönünde öneri getirdi. Gelir tarifesi Kasım Ayı meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi. CHP Meclis Grup Sözcüsü Muzaffer Özgen su tarifesinde yüzde 10-17 arasında yapılacak olan indirimin vatandaşın yüzünü güldüreceğini belirterek, bunun vatandaşın avantajına olduğunu söyledi.
Paylaş