Su’da gözaltı dalgası

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü’nün, Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne yönelik başlattığı hazırlık soruşturmanın ardından dün Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltılar başladı.

1269
‘Rüşvet karşılığı borç silmek’
Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün çalışanları arasında rüşvet karşılığı su borcu silme iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucu dün sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 90 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize İşler Müdürlüğü’nün geçtiğimiz nisan ayında ilgili birimin bilgisayar ve kayıtlarına el koyarak başlattığı soruşturma sonucu 26’sı belediye çalışanı olan zanlılar dün ve bugün emniyetteki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmeye başlandı.
 
Gözaltılar artabilir
Konuyla ilgili bilgi veren Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, savcılık talimatıyla süren soruşturmanın halen devam ettiğini belirterek, gözaltı sayısının artabileceğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü spor salo-nunda tutulan zanlılar burada sağlık kontrollerinden geçirilirken, öğle yemeğinde de kendilerine pizza ikram edildi. Konuyla ilgili Belediye cephesinden ise açıklama Başkan Vekili Muharrem Erkek’ten geldi. Soruşturmayı takip ettiklerini belirten Erkek, ‘Devletin malına el uzatan varsa cezasını çeker’ açıklamasında bulundu.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 Nisan`da savcılığın talimatı doğrultusunda Fevzipaşa Mahallesi Balık Hali`nde bulunan birim binasında yapılan aramanın ardından, olayla ilgili operasyon başlattı. Ekipler, aralarında müdürlük çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 80 kişiyi sabah saatlerinde gözaltına aldı. Akşam saatlerine doğru gözaltı sayısının 80`i aştığını, operasyonun Cumartesi gününe kadar sürebileceğini bildiren yetkililer, zanlıların ifadelerinin alınmasının ardından savcılığa sevk edileceğini, savcılığın ek gözaltı süresi talep edebileceğini belirttiler. Polise başvuran bazı kişilerin, yolsuzluk yapıldığını iddia ettiği müdürlükte, yüksek miktardaki su faturalarının sıfırlandığını öne sürdükleri, soruşturmanın da bu nedenle başlatıldığı öğrenildi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Muharrem Erkek, geçtiğimiz ay yapılan operasyon ile ilgili olduğunu belirtti. Erkek; “Geçen ay yapılan aramanın ardından polis, bugün o dosyayla ilgili gözaltılar yaptı. Geçen süreçte neler yaşanacak göreceğiz” dedi.
 
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 Nisan`da Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü`nde arama yapmış, savcılığın talebi doğrultusunda bazı evraklar ile bilgisayarlardan imaj almıştı.
Paylaş