havadurum

Soydan, yağıştan zarar gören köylüleri unutmadı

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Eceabat`taki kuvvetli yağışın ardından zarar gören Kilye Koyu ile Bigalı köyünde inceleme yaptı.

368
Soydan, ilk olarak Kilye Koyu`nda merada bulunan yaklaşık 10`a yakın büyükbaş hayvanını sel sularından kurtaran, ancak 7 günlük buzağısını kaybeden Süleyman Uğur ile görüşüp, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ardından en yoğun zararın yaşandığı Bigalı köyüne geçen Soydan, kahvehane muhtar Burhan Çetin ve köylülerle bir araya geldi.
 
Soydan, küresel iklim değişikliklerinden dolayı iklim felaketleri yaşandığını belirterek; “Bunların yaşanacağını bilmemize rağmen, çevreyi korumama konusunda ısrarlıyız. Bizler Kazdağları`nı koruyamazsak iklim felaketlerini çok yaşayacağız. Bölgede ciddi zararlar oluştu. Hayvanlar telef oldu. Arazilerin üzerindeki topraklar kayboldu. Köylünün durumu belli. Bu bölgede yaşamak sıkıntılı. Dereler temizlenmiş olsaydı bu felaketi aza indirgemiş olacaktık” dedi. Sıkıntıları Ankara`da dile getireceğini ifade eden Soydan, taşkında evinde eşiyle mahsur kalan ve ekiplerce kurtarılan Necdet Aktepe`ye ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.
Paylaş