havadurum

Soydan, Bayramiç`te yaşanan acı olayı meclise taşıdı

17 Haziran 2012 tarihinde Bayramiç- Ezine karayolunda meydana gelen trafik kazası sonucu, Bayramiç Belediyesi’nde görev yapan iki belediye meclisi üyesi ile birlikte bir vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi üzerine bölgemizdeki karayollarının güvenlik zafiyetini TBMM’ne taşıyan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan “Son yıllarda yapılan yolların yetersizliği ve standart dışı imalatlar, yağmurlar sonrasıortaya çıkan çukur ve yol bozuklukları vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır” değerlendirmesi yaparak; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteği ile soru önergesi verdi.

1073
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan tarafından verilen soru önergesinde; Çanakkale’de yılan hikayesine dönen Çanakkale-Ezine-Ayvacık-Küçükkuyu ve Eceabat-Gelibolu-Keşan, Denizkent-Biga-Lapseki-Çanakkale, bölünmüş yollarının yıllar geçmesine rağmen tamamlanamamış olması, tamamlanan kısımlarında ise tadilat ve onarım çalışmalarının yapılıyor olmasına dikkat çekilerek, özellikle yaz aylarında karayolları güvenliği açısından ciddi sorunların oluştuğu belirtildi. Daha fazla can kaybına tahammül edilemeyeceğinin altı çizilerek  hükümetin bu konudaki çalışmalarının hangi boyuta olduğu konusunda bilgi istendi.
 
İl genelinde yapımı yılan hikayesine dönen duble yolların akıbeti ile ilgili TBMM’ye soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, söz konusu önergenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.
 
Hem Türkiye genelinde hem de Çanakkale’de 10 yıldır uyguladığı karayolları ulaşım politikası ile AKP hükümetinin başarısız olduğunu belirten Soydan; “İç ve dış turizmin yoğun yaşandığı bu günlerde ( yaz dönemi, tatil ) bir kez daha yaşanmaktadır ki, AKP Hükümetlerinin Ülkemizin dört bir yanında ve Çanakkale’de 10 yıldır uyguladığı karayolları ulaşım politikası başarısız olmuştur. Son yıllarda yapılan yolların yetersizliği ve standart dışı imalatlar, yağmurlar sonrası ortaya çıkan çukur ve yol bozuklukları vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır. Son olarak 17 Haziran 2012 tarihinde Çanakkale ilimiz sınırları içerisinde Bayramiç- Ezine karayolunda meydana gelen trafik kazası sonucu, Bayramiç Belediyesi’nde görev yapan iki belediye meclisi üyesi ile birlikte bir vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi bölgemizdeki karayollarının güvenlik zafiyetini bir kez daha gündeme getirmiştir. Bu doğrultuda; Çanakkale-Ezine-Ayvacık-Küçükkuyu ve Eceabat-Gelibolu-Keşan, Denizkent-Biga-Lapseki-Çanakkale, bölünmüş yollarının yıllar geçmesine rağmen tamamlanamamış olması, tamamlanan kısımlarında ise tadilat ve onarım çalışmalarının yapılıyor olması özellikle yaz aylarında karayolları güvenliği açısından ciddi sorun haline gelmiştir.
 
Yukarıda anılan bölünmüş yollarımıza 2012 yılında ne kadar ödenek ayrılmıştır, ayrılan bu ödenek yeterli midir, ayrılan ödenekle tüm bölünmüş yollarımız ne zaman bitirilecektir, ne zaman can ve mal güvenliğinin en üst seviyede olduğu modern karayolları haline getirilecektir? Özellikle yapımı devam eden Eceabat-Gelibolu-Keşan bölünmüş yol güzergâhı boyunca bulunan yerleşim bölgelerine giriş-çıkış sağlayacak kavşaklar can ve mal güvenliği açısından ciddi tehditler oluşturmaktadır. Bu konuda ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz? Çanakkale Merkezini, ilçe ve köylerimize bağlayan iç yollarımızdan Biga-Çan-Yenice, Çan-Bayramiç-Ezine, Yenice- Balya karayollarımızda kısa ve uzun vadeli iyileştirme ve modernleştirme çalışmaları yapmayı düşünüyor musunuz?” dedi.
Paylaş