havadurum

Soydan Afyon’da çevre sorunlarını inceledi...

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, çevre komisyonu üyeleriyle birlikte Afyon Beyyazı` da yaşanan çevre felaketini yerinde incelemek için Afyonda bir dizi temaslar ve incelemeler yaptı.

459
 
Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, ile birlikte inceleme gezisine Kocaeli Milletvekili M.Hilal Kaplan ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü katıldı. CHP çevre komisyonu heyeti, inceleme sonrasında bir açıklama yaparak taş ocaklarının yol açtığı çevresel zararlara dikkat çektiler.
 
Açıklamada şunlar kaydedildi:”İncelemelerde bölge halkının taş ocaklarında kullanılan yüksek miktardaki dinamitlerin ve ocaklardaki çalışmalardan dolayı ciddi bir toz bulutu, gürültü ve tehlikeyle karşı karşıya kaldığını yerinde tespit edilmiştir. Taş ocaklarının yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına yakınlığı hem insan sağlığına hem de tarım ürünlerine ciddi zararlar vermektedir. Yapılan incelemelerde görülmüştür ki; bölge halkının hem sağlığıyla oynanmakta hem de ürettikleri ürün kalitesi her geçen gün düşmektedir. Bölgedeki şiddetli patlamalar hamile kadınların ve küçük çocukların psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Bölge halkının haklı tepkilerine karşı AKP hükümetinin güvenlik güçlerine verdiği talimatlar sonucu ülkenin dört bir yanında çevrecilere, yaşadığı toprağı, suyu ve havayı korumaya çalışanlara karşı acımasızca orantısız güç kullanılmaya devam edilmektedir. Konuyu yerinde bölge halkıyla konuşarak ve gözlemleyen heyetimiz sorunların çözümü için ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TBMM nezdinde çeşitli girişimlerde bulunarak sorunların en kısa süre de kamuoyunun gündemine getirilerek çözümlenmesi konusunda gerekli adımları atacaktır.”
Paylaş