Soydan: “AKP’li belediyeler soygun yapıyor”

Dokunulmazlığının kaldırılması için başvurusunu Çanakkale’den yapan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP’li belediyelerde yolsuzlukların diz boyu olduğunu ileri süren Soydan, AKP’li Elazığ Belediyesi’ndeki yolsuzluklara dikkat çekti.

568
AKP’nin, alamadığı belediyeleri yalvararak, yalan söyleyerek alma peşinde olduğunu ifade eden Soydan; “AKP’nin almış olduğu belediyelerde yolsuzluk diz boyu. Kepez, Çanakkale ve İzmir belediyeleri sürekli incelemede. Belediye başkanlarımız çalışamaz durumda. Ancak AKP’li belediyeler adeta soygun yapıyor. Önce yargıyı ele geçirdiler. Şimdi memleketi soyuyorlar” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekenin proje ürünü olduğunu ifade etti. Çanakkale’de olduğu için meclise gidemediğini kaydeden Soydan, dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçeyi il başkanlığından faksladığını bildirdi.  CHP’li belediyelerin baskılarla sıkıntı içinde adeta iş yapamaz hale getirildiğini de ifade eden Soydan; “AKP’li belediyeler yolsuzluğu geçti, soygun yapılıyor” dedi.
 
“Görevimiz hükümete son vermektir”
Türkiye’nin ileri demokrasi sözleriyle geldiği noktanın ileri faşizm olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Genel Başkanımızla İlgili fezleke hazırlandı. Bu ilk değil. Bu bir projenin ürünüdür.  Daha önce de grup başkan vekili Yalova milletvekilimiz Muharrem İnce hakkında savcılık fezleke hazırlamıştı. Fezlekede Hükümeti yıpratmaya yönelik konuşma için deniyordu. Muhalefet milletvekilinin görevi iktidarı yıpratmaktır.  Muhalefet milletvekili olarak bizim amacımız hükümeti indirmektir. Hükümetin görevine son verdirmektir. Bizim görevimiz ilk seçimde CHP’yi iktidara taşımaktır” dedi.
 
Dokunulmazlığının kaldırılması için yazdığı dilekçeyi il başkanlığından faksladığını belirten Soydan, şunları söyledi; “Başbakanın iki dudağının arasına giren yargı tarafından genel başkanımız için fezleke hazırlandı. CHP milletvekilleri olarak, dokunulmazlığımın kaldırılması konusunda dilekçe yazdık. Ben Çanakkale den faksladım. Dokunulmazlığın kaldırılması için bütün vekiller dilekçeyi verdi. AKP her şeyi ileri demokrasi adına yapıyor. Önce üniversiteler susturuldu. Basılmamış yayınlanmamış kitaplar, bilgisayarlar kaldırıldı. Yayınlanmamış kitapların yazarları cezaevine atılıyor. Bugün dünya ikincisiyiz. 100 gazeteci cezaevinde. Türkiye, CHP iktidarı ile özgürlüğe kavuşacaktır”
 
“Belediyeleri yalvararak almaya çalışıyorlar”
CHP’li belediyelerin büyük sıkıntı yaşadığını, AKP’nin, alamadığı belediyeleri yalvararak, yalan söyleyerek alma peşinde olduğunu ifade eden Soydan; “AKP’nin almış olduğu belediyelerde yolsuzluk diz boyu. Kepez’de, Çanakkale’de, İzmir belediyeleri sürekli incelemede. Belediye başkanlarımız çalışamaz durumda. Ancak AKP’li belediyeler adeta soygun yapıyor” dedi.
 
Soydan, şunları söyledi; “Elazığ Belediyesi ihale ile bir pikap kiralamış. 56 aylığına kiralanan pikabın değeri 30-40 bin TL. Bir yıllık kirası 280 bin TL. 56 aylık kira 1 milyon 300 bin TL. Bunun adına yolsuzluk denmez de ne denir? Binek otomobil kiralanmış. Bir binek otoya yılda 230 bin 47 TL. 56 ayda 1 milyon 87 bin 556 lira kira parası ödüyorlar. Bunun adına ne denir? İki treyler kiralanmış. Birinin değeri 160-200 bin TL arasındadır. 56 aylığına 7 milyon 612 bin 912 TL’ye kiralamışlar. Bunun adı soygundur. Bu vatandaşın, halkın parasıdır. Ama bizim CHP’li belediyeleri didik didik edip bir şey bulamıyorlar ama kendi belediyelerine bakmıyorlar. Yargıyı ele geçirdiler. Ondan sonra memleketi soyuyorlar. Asıl yolsuzluğa bulaşan Deniz Feneri soyguncuları dışarıda. Almanya suçlu bulduğu elebaşı Türkiye’de dediği Deniz Feneri dosyası kapatılıyor.  İktidarı eleştirdi diye önce Muharrem İnce, şimdi Genel başkanımız hakkında bu hükümet utanmadan fezleke hazırlıyor.”
Paylaş