Soydan’dan Erdoğan’a sert çıkış

CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilçe ve belde belediye başkanları, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, İl Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı sert bir dille eleştirildi. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, halka ‘terörist’ nitelendirilmesinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a; “Bu memlekette terörist biri varsa o da sensin” diyerek yanıt verdi.

497
Başta yerel seçimler olmak üzere parti çalışmalarının masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıda konuşan Soydan; “AKP’nin asıl niyeti 29 Ekim’de görüldü. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan vatandaş terörist oldu. Bu memlekette terörist birisi varsa o da sensin. Bir ülkede vatandaş kendi bayramını kutlayamıyorsa orada diktatörlük vardır” dedi.
 
 
 
CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilçe ve belde belediye başkanları, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, İl Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sert bir dille eleştirildi. Başta yerel seçimler olmak üzere parti çalışmalarının masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunulduğu toplantı Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “Her ay parti olarak ayrı ayrı toplantılar yapıyoruz. Genel olarak yerel hizmet çalışmalarımızı gözden geçiyoruz. Nüfusu 2 bin kişinin altında olan belediyelerin köy olma durumu söz konusu. Bu yasa tasarısı da önümüzdeki hafta mecliste gündeme gelecek. CHP olarak bu konu ile ilgili kentin 11 beldesinde referandum yaptık. Bu referandumda oy kullanan vatandaşlar genel olarak belde belediyelerinin kapatılmamasını istedi. Demokratik bir ülkede yaşıyorsak, bunun gereğini AKP iktidarı yapması lazım” dedi. Daha sonra söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, CHP olarak belde belediyelerinin kapatılmasına karşı olduklarını ve mecliste görüşülecek olan bu tasarıya karşı mücadele vereceklerini dile getirdi.
 
Soydan; “Bu memlekette terörist varsa o da sensin”
Ankara’da Cumhuriyet Yürüyüşleri’ne katılan halkı ‘terörist’ olarak tanımlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert göndermelerde bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “AKP’nin asıl niyeti 29 Ekim’de görüldü. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan vatandaş terörist oldu. Bu memlekette terörist varsa o da sensin. Bir ülkede vatandaş kendi bayramını kutlayamıyorsa orada diktatörlük vardır” dedi.
 
“AKP’ye güvenmiyoruz”
Erkene alınması planlanan yerel seçimlere de değinen Soydan; “Erkene alınması planlanan yerel seçimler önümüzdeki günlerde mecliste görüşülecek. Komisyondan çıktığı şekliyle gelir. Ama bazı sürprizlerde çıkabilir. O anda akıllara gelen bir şey varsa onu da hemen bir önergeyle değiştirip bir şekilde yasalaştırabilirler. AKP hiçbir konuda güvenmediğimiz gibi bu konuda da güvenmiyoruz. Yerel seçimleri neden 6 ay önceye almak istiyorlar? Normalde seçimler Mart ayının sonunda. Bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde seçimler hep aynı zamanda yapılmış. Yaz sonundaki seçimler genelde iktidar partisinin lehinedir. Kış sonu yapılan seçimler ise iktidar partisinin aleyhinedir” diye konuştu.
 
“Belediyeleri farklı oyunlarla kazanma peşindeler”
AKP’nin kazanamadığı belediyeleri, farklı oyunlarla ele geçirmeye çalıştığını da kaydeden Soydan şu şekilde konuştu: “AKP, elde edemediği belediyeleri nasıl elde edebiliriz diye düşündü ve bir formül buldular. Farklı yerlere farklı ilçeler katarak, bazı bölgelere o ilçeleri alıp başka yere katarak, kazanamadığı belediyeleri farklı oyunlarla kazanma peşindeler. Bu nedir? Bu demokrasiye el koymaktır.” Yapılan açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Paylaş