havadurum

Soydan’dan barış mesajı

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü, Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, barışın önemine değindi.

369
Yaşanan olumsuzlukların, insanlığı derinden etkilediğini ve geleceğe güvenle bakmayı engellediğini belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “İnsanlığın tarih boyunca edindiği deneyimlere karşın, geçmişteki hatalardan ders alınmaması, bir türlü önlenemeyen savaş ve çatışma ortamında masum insanların doğrudan silâhların hedefi olması, günümüz dünyasının temel çelişkilerindendir. Yaşanan bu olumsuzluklar, insanlığı derinden etkilemekte ve geleceğe güvenle bakmamızı engellemektedir. Bugün dünyada açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklar karşısında yaşam savaşımı veren milyonlarca insana yardım eli uzatmak, kaynakları onların yaşam koşullarının iyileştirilmesine ayırmak yerine, silahlanma yarışının sürdürülmekte olması düşündürücü bir gerçektir. Savaş ve çatışma ile birlikte, insan yaşamını hiçe sayan, toplumda korku, yılgınlık, çaresizlik duygusu uyandırmayı amaçlayan ve masum insanları hedef alan `terör` de, özlemini duyduğumuz barış ortamının önündeki en büyük engellerdendir. Dünya Barış Günü, insanlık tarihinde yaşanan, savaşla gelen yıkım süreçlerine karşı, barış özleminin dile getirildiği, insan ve toplum olarak sorumluluklarımızın tüm yoğunluğuyla anımsandığı günlerdendir” dedi.
“Dünyada kalıcı barışın, huzurun ve güvenin sağlanabilmesi, ülkelerin bilinçli, duyarlı ve sorumlu yaklaşımlarını, başlatılan iyi niyetli girişimlerin desteklenmesini ve anlayış birliği içinde sürdürülmesini zorunlu kılmaktadır” diyen Soydan; “Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Atatürk`ün, `Yurtta barış, dünyada barış` ilkesini temel ve vazgeçilmez ilke olarak benimsemiş ve savunmuş, bu barışçı tutumuyla, dünyada büyük saygınlık kazanmıştır. Sorunlarla dolu bir coğrafyada yer alan ülkemiz, iç te ve dışta barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip, kökleşmesi için çalışmalarını sürdürmek zorundadır” şeklinde konuştu.
 
“Ülkemiz, barış ve istikrarın öncülüğünü yapmalıdır”
Soydan şu şekilde konuştu: “Cumhuriyet`in kuruluşundan bu yana, Uluslararası alandaki anlaşmazlıkların karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde, diyalogla çözümlenmesinden yana olan Ülkemiz, bugün sıcak günlerin yaşandığı bölgemizde savaşın ve şiddetin öncülüğünü değil, barış ve istikrarın öncülüğünü yapmalıdır. Barışın, sevginin ve hoşgörünün herkes tarafından yaşam biçimi olarak benimsenmesi, savaşın, şiddetin, kavganın, öfkenin, kıyımların olmadığı bir dünyada tüm insanların dostça, kardeşçe yaşaması dileğiyle, Dünya Barış Günü`nü kutluyorum.”
Paylaş