havadurum

Sosyal medyada büyük tepki; "Kör bir kediye yardım ettiğimiz için otelden kovulduk!"

1282

 Büşra ve Deniz Kaymaraz çiftinin sosyal medyada tatil için gittikleri Çanakkale Sivrice’de bulunan Zeytinhan Otel’de ‘Kör bir kediye yardım ettiğimiz için kovulduk!”  paylaşımı büyük tepki topladı.  Otelde yaşadıklarını sosyal medyada aktaran çift, Sivrice’de kaldıkları Zeytinhan Otel’de gözleri görmeyen bir kediye sabahları süt ve yemek verdikleri için otel sahibi tarafından azarlandıkları, ‘çok sevdiyseniz koyun onu da çuvala gidin` şeklinde söylemlerle kovulduklarını iddia ettiler. Çiftin yazdıkları bine yakın kişi tarafından paylaşılırken, aynı zamanda vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdiler. Olayın ardından otel sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, çiftin kendilerini karalamaya dönük iddialarda bulunduğu belirtilirken açıklamanın, tepkiye neden olan yorumlar sonrası kaldırıldığı belirtildi.  Konuyla ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan Büşra Kayramaz, olaya oteldeki tüm çalışanların şahit olduğu, ancak otel sahibi tarafından susturulmak istendiklerini belirtti. Kayramaz, kediyi ise tavsiye üzerine Altınoluk’ta bulunan bir veterinere götürdüklerini belirterek, Çanakkale’deki hayvan severler aracılığı ile sahiplendireceklerini söyledi. 

 
“Sizin yüzünüzden müşteri dışarıya çıkamıyor”
Çift yaşadıklarını aktardıkları paylaşımında;  “31 Temmuz 2018 tarihinde, Çanakkale Sivrice’de konakladığımız Zeytinhan Otelin kahvaltısında, otel sahibi (Bursa’nın bilindik eczacılarından) Cahit Tokoğlu tarafından gözleri kör olan bir kediye yiyecek bir şeyler veriyoruz diye kovulduk! Gözleri çok hasta olan bu yavru kedi, bırakın kendi başına yiyecek bulmak, yürüdüğü yolu zor görüyor. Civarda veteriner olmadığı için kendi imkanlarımızla gözlerine pansuman yapmıştık ve yiyecek bir şeyler veriyorduk ki biraz güçlensin, ölmesin istiyorduk. Ta ki otel sahibi gelip bizi azarlayana, ‘çok sevdiyseniz koyun çuvala alın gidin onu da, ‘hayvanseverliği sizden öğrenecek değiliz, sizin yüzünüzden (?) müşteriler dışarıya çıkamıyor, (otel gayet boş, hangi müşteri ve neden? Yavru bir kediye köşede bir yerde yemek veriyoruz diye mi?), beslemeyin onları yemez o zaten, etrafı kirletiyorsunuz’ (özellikle peçete üstüne koyduk ve yanında bekliyorduk ki yemezse yiyecek artığı kalmaz, toplarız diye) saçmalıklarına başlayıp bizi kovana kadar! Böyle bir vicdansızlık, böyle bir insanlıktan nasibini alamama, böyle bir merhametsizlik karşısında şok olduk! Rezervasyonumuz olmasına rağmen yaşadığımız şokla birlikte elimiz ayağımız titreyerek otelden ayrıldık... Lütfen bunu paylaşın, bu insan müsveddeleri de bizim gibi vicdanlı insanların sırtından geçinip vicdansız hayatlarına ‘keyif’ içinde devam etmesinler!!” iddiasında bulundular. 
 
“Kanıtlanamayan, markamızı zedeleyici iddialar ortaya atılmıştır”
Haberin sosyal medyada yer alıp yüzlerce paylaşım almasının ardından otel sosyal medya hesabında önce yer alıp daha sonra kaldırıldığı ifade edilen açıklamada ise; “Kuzey Ege turizminin kalkınmasında önemli bir payı olan ve bölge insanlarına çok suyun iş istihdamı sağlayan Tokoğlu Grup Otelleri olarak bugün tarafımıza, hayvan sevgisi üzerinden prim yapmaya çalışan Deniz Kayramaz tarafından sosyal medya üzerinden aslı olmayan beyan içeren ve bu iddiaları hiçbir şekilde kanıtlayamayan, markamızı zedeleyici iddialar ortaya atılmıştır. Bunca yıl Tokoğlu Grup Otelleri olarak, bölgedeki tüm otellerimizde binlerce insan ağırlayıp hizmet sunduğumuzu ve bu derecede asılsız suçlamalar ile kendi reklamını yapacak, markamızı kirletecek kişilerle karşılaşmadığımızı belirtiriz” denildi.
 
“Otel çalışanları olaya şahit oldu”
Konuyla ilgili mağdurlardan Büşra Kayramaz gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundu. Otel tarafından yapılan açıklamanın doğru olmadığı, otel çalışanlarının olaya şahit olduğunu belirten Kayramaz; “Bize bu zorbalığı yapan kişinin kim olduğunu ve insanların paralarını nasıl birine verdiğini öğrenmeleri için biz, sosyal medyadan bu olayı paylaştık. Elinden gelse bizi döverdi.  Öyle kibirli, merhametsiz ve kaba bir davranışla karşılaştık. Bizim olayı aktarmamızın ardından kendileri instagram sayfalarından açıklama paylaşmışlar. Otel çalışanları da şahit olaya. Nasıl ağladığıma, bize yaşattığı şokla birlikte nasıl titrediğime şahitler. Ama onları da sustururlar. Çalışanlar halime üzüldü. Bana su verdiler.  ‘Limonlu çay yapalım mı’ diyerek sakinleştirmeye çalıştılar.   Kendileri sadece yalanlıyor ve ‘ispat edemezsiniz’ diyerek olayı sanki farklı bir şekilde yaşanmış gibi çarpıtıyorlar.  Instagramları yorum doluydu, tepki gösteren kişilerin hepsini sürekli siliyorlar. Daha sonra açıklamayı da kaldırmışlar. Böyle bir şey hiç yaşanmamış gibi yapmak istiyorlar” dedi.
 
“Kediyi Çanakkale’de sahiplendireceğiz”
Olayın ardında kediyi tavsiye üzerine yakındaki bir veterinere götürdüklerini belirten Kayramaz; “Kedi uzun yola dayanamaz haldeydi. Tavsiye üzerine Altınolukta taksiyle bir veterinere götürdük. Tedavisi başladı 4 5 gün sürecek. Çanakkaleli hayvan severler ile de iletişimdeyim oradan da sahiplendireceğiz. Bende Abbasağa Hayvanseverler Grubundanım” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş