havadurum

Sorumluluk hepimizin!

1474

 Corona virüsüne karşı, tüm bakanlıklar çalışmalarını yürütüyor. Bakanlıklar kendi alanlarında yeni önlemler almaya, alınan kararları açıklamaya devam ediyor. Önceki akşam İçişleri Bakanlığı’nın tarafından, 81 il valiliklerine gönderildiği öğrenilen genelgeye göre; Corona tedbirleri kapsamında: Gece kulüpleri, bar ve diskoteklerin dün sabahtan itibaren faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu öğrenildi. İllere gönderilen ek genelge ile Corona virüsü salgının Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘pandemi’ olarak nitelendirildiği hatırlatıldı. Genelgede; Corona virüsü (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde, “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri” olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin bugün saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi. Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

 
Çanakkale’de mekanlar kilitlerini açmadı 
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, dün sabah saatlerinde söz konusu bar ve diskotek kapsamında hizmet veren iş yerlerine gittikleri ve saat 10:00 itibariyle faaliyet göstermemelerini istediği öğrenildi. Çanakkale’deki söz konusu mekanların dün hiç açılmadığı, kepenklerinin kapalı olduğu görüldü. 
 
AVM ve çay bahçeleri ne olacak? 
Dün, Çanakkale’de günün konusu ‘içkili’ mekanlara gelen faaliyet durdurma kararıydı. Virüsün yayılmasına önlem olarak söz konusu mekanların da faaliyetlerinin durdurulmasının önemli olduğu ifade edilirken, diğer mekanların bu kısıtlama kapsamı dışında kalmasına ise anlam verilemedi. Çanakkale’de her gün yüzlerce kişinin bir arada olduğu, çay bahçeleri, AVM’ler ve kıraathanelerin hala faaliyette olmasının da bir risk olduğu ifade edildi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş