"Soru kitapçıklarındaki soruların tamamı yayınlanmalı"

294
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen KPSS sınavı ile ilgili iddialara dair açıklama yaptı. Hacımusalar, sınavda yer alan tüm sorunların yayımlanarak diğer yayınevleri ile benzerliklerinin ölçülmesi gerektiğinin önemine dikkat çekerek, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmalı, geçmişte olduğu gibi `şifre var ama kopya yok` gibi gerekçeler üretmek yerine, aklımızla dalga geçmeyen, gerçeklerin tüm yönleriyle kamuoyuyla paylaşıldığı adli bir süreç işletmelidir" dedi. Başkan Hacımusalar, Eğitim-Sen olarak kamuyu zarara uğratan, görevinde ihmali bulunan ve görevini kötüye kullananların hukuk önünde de hesap vermesi amacıyla suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden etti.
 
"KPSS üzerindeki şaibeleri derinleştirmiştir"
Hacımusalar ÖSYM Başkanının görevden alınmasına ilişkin ise, "KPSS  sınav sorularının bir yayın evinin deneme sınav sorularıyla aynı olduğu iddiaların `asılsız` olduğunu sosyal medya paylaşımıyla duyuran ÖSYM Başkanı Halis Aygün, gece yarısı Cumhurbaşkanı tarafından görevinden alındı. Eğitim-Sen olarak belirtmek isteriz ki ÖSYM Başkanı`nın gece yarısı görevden alınmış olması, KPSS üzerindeki şaibeleri derinleştirmiştir. Bu nedenle ÖSYM Başkanı`nın tek başına görevden alınması yetersizdir" dedi.
 
"Hızlı, şeffaf ve etkili bir soruşturma yürütülmeli"
Hacımusalar, KPSS sınavına dair iddialar ve şaibelerin sonuçlanması gerektiğinin altını çizerek, "Devlet Denetleme Kurulu`nun iddiaları tüm yönleriyle araştırması ve sürecin telafisi imkânsız sonuçlara yol açmaması için hızlı, şeffaf ve etkili bir soruşturma yürütülmesi gerekmektedir. KPSS soru kitapçıklarındaki soruların tamamı yayınlanmalı, başka yayınevlerinin sorularının da kitapçıklarda yer alıp almadığı araştırılmalıdır. ÖSYM`nin işini gereğiyle yapamamasına neden olan atamalar, yürütülen ihale süreçleri ve yapılan mevzuat değişiklikleri de TBMM`de kurulacak bir araştırma komisyonu tarafından incelenmelidir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmalı, geçmişte olduğu gibi `şifre var ama kopya yok` gibi gerekçeler üretmek yerine, aklımızla dalga geçmeyen, gerçeklerin tüm yönleriyle kamuoyuyla paylaşıldığı adli bir süreç işletmelidir" denildi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş