Sonuçlar Valilikte

Çanakkale de satışı yapılan damacana sularının tahlil sonuçları valiliğe verildi. Açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor. Vatandaşlarında sağlıksız su kullanmamak için su artıma cihazlarına akın ettiği bildirildi.

798
Damacana sulardaki tehlike haberlerinin ve yapılan tahliller de ortaya çıkan kirliliklerin ardından halk sağlığı müdürlüğü harekete geçerek Çanakkale de satışı yapılan tüm damacana sularından örnekler alarak tahlil yaptırdı. Tahlil sonuçlarının Çanakkale Valiliğine ulaştırıldığı öğrenildi. Sonuçlarla ilgili açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Damacana kullanmak istemeyen vatandaşlarda su arıtma cihazlarına yöneliyor Sağlıksız damacana su satıldığı iddiaları tüketicileri su arıtma cihazlarına yönlendirirken satışların hızlandığı bildirildi.
 
“Tüketiciler sonucu bekliyor”
Tüketicileri Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit’te halkın sağlığı ile oynayan firmaların bir an önce açıklanması gerektiğini ifade etti. Sonuçları merakla beklediklerini bildiren Berkit; “Sonuçların açıklanmasının ardından kirlilik tespit edilen firmaların sularını uzun süredir kullanan halkımızın durumu ne olacak. Bakanlık, Valilik, yerel yönetimler bununla ilgili bir çalışma yapıyor mu? Açıklanarak bu konu kapatılmamalı” dedi.
Paylaş