Sonuçlar olumlu çıktı

Çanakkale`deki okullara yeni eğitim öğretim yılı için gönderilen kömürlerin, Türkiye Kömür İşletmeleri Çan Linyit İşletme Müdürlüğü laboratuarında yapılan analiz sonuçları olumlu çıktı.

1148
 
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, gözlemci olduğu numune alımının ardından meclisi konu ile ilgili bilgilendirdi. Görevlendirilen ilgili komisyon tarafından Çan`a gönderilen kömür numunelerinin analiz sonucunu da açıklayan Öztürk, yapılan kontroller sonucunda kömür oranlarının 7 bin 57 kilogram kaloride olduğunu söyledi. Bu yıl yapılan analiz sonuçlarında ortaya çıkan değerin, olması gereken kalori oranlarının üstünde olduğunu ifade eden Öztürk, konuya hassasiyet gösterenlere teşekkür ederken, geçtiğimiz yıllarda kömürlerle ilgili dile getirdiği endişelerinde bu yıl ki sonuçlara bakıldığında ne kadar haklı olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.
 
 
“İddiam hep çürütülmeye çalışıldı”
Geçtiğimiz yıllarda meclis toplantısında, okullara yakılmak üzere Trakya`dan gelen kömürlerle ilgili iddialarının çürütülmeye çalışıldığını belirten Öztürk; “Bir yıldan bu yana toplantılarda bir kömür meselesi konuşmuştuk. Nihayet sonuna geldik. Daha önceki toplantılarda, Trakya`dan alınan kömürün 4800 kilogram kaloride olmasının mümkün olmayacağını dile getirmiştim. Ama ısrarla ve inatla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından benim iddiam hep çürütülmek için uğraşıldı. Bu yıl ise Genel Sekreterliğimiz ve genel sekreter yardımcımız telefonla beni arayarak kömür ihalesine davet edildim. Sadece bir gözlemci olarak ihaleye girdim. Şeffaf bir şekilde ihale yapıldı” dedi.
 
“İthal kömür geldi, okullarımız rahat etti”
Yeni eğitim öğretim yılı için okullara gönderilen kömürlerden aldıkları numuneleri Türkiye Kömür İşletmeleri Çan Linyit İşletme Müdürlüğü`ne teslim ettiklerini kaydeden Öztürk; yapılan analiz sonuçlarına göre kömürlerin 7 bin 57 kilogram kaloride olduğunu söyledi. Bu yıl gönderilen kömürler nedeniyle okulların rahat ettiğini vurgulayan Öztürk şu şekilde konuştu: “Teslim ettiğimiz kömürün analiz sonuçları elime ulaştı. Netice çok açık. Buradan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider`e seslenmek istiyorum. Gider, `Ben Çan Linyit İşletmelerini mahkemeye vereceğim` demişti. Neden vermediğini bilmiyorum. Aynı Çan Linyit İşletmelerinin bu yıl ki kömürlerden çıkardığı sonuç 7 bin 57 kilogram kaloridir. Nedeni de şudur. Okulları gezerken bu yıl gönderilen kömürlerin sahibi, Malkara`dan yanına elemanlarını da alarak Çanakkale`ye gelmiş. Okullara bu yıl gönderilen kömürler pırıl pırıl. Merak ettim ve firmanın patronuna `Bu kömürler senin ocağından mı çıkıyor?` diye sordum. Oda bana, `Hayır. Çanakkale`ye ithal kömür getirdim` dedi. Doğru gerçekten ithal kömür ve kalorisi de 7 bin 57. Okulları gezerken kömürleri yakan kalorifercilerle de konuştum. Bütün kalorifercilerde `Allah razı olsun` diyorlar. Geçen yıl neden buna İl Genel Meclisimiz sahip çıkmadı? Bunu çok merak ediyorum. Bizim söylediğimiz bir yıl sonra da olsa, doğrusu ortaya çıktı. Şimdi, Çanakkale`deki okullara ithal kömür geldi. Bütün okullarımız rahat etti. Bu konuda hassas davrananlara teşekkür ediyorum.”
Paylaş