Sonuçlar merakla bekleniyor

Çanakkale’de tepkilere neden olan ve bir çok kez tahlil yapılan kömürler, Trakya Üniversitesi’nde de incelendi. Yapılan inceleme sonrasında sonuçları İl Özel İdaresi’ne gönderen üniversitenin de yaptığı analiz sonuçları kamuoyunda merakla beklenirken, henüz konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması ise kafalarda bazı soru işaretleri yarattı.

628
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk’ün gündeme getirdiği ve kamuoyunun yakından takip ettiği kömürlerden alınan son numune sonuçlarının İl Özel İdaresi’ne geldiği öğrenildi. Kömürlerin kalori oranlarının tespiti konusunun yargıya intikal etmesinden sonra Trakya Üniversitesi tarafından incelenmek üzere yeni numuneler alınmıştı. Yargıya intikal eden kömürlerin kalori oranlarının tespit edilmesi için mahkeme, Trakya Üniversitesi’nden bilir kişi tayin ederek okullardan alınan kömürler Trakya Üniversitesi’ne incelenmek üzere götürmüştü. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin de bir açıklama yaparak numune sonuçlarının eline ulaşmasıyla birlikte bilgileri kamuoyu ile paylaşacağını dile getirmişti.
 
“Rapor sonuçlandı”
Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Trakya Üniversitesi’nin kömürlerden alınan numuneleri sonuçlandırdığını belirterek; “İl Özel İdaresi bu konuyu mahkemeye götürdü. Mahkemede bilir kişi atadı. Bu bilirkişi de Trakya Ünversitesi’nde. Onlar raporu yazıp gönderecekler. Söz konusu raporlar idareye gelmiş ancak benim elime daha ulaşmadı. Raporlar bana geldiği zaman bilgileri mecliste açıklayacağım. Üniversitede konuyu sonuçlandırmış. Ancak rapor daha bana gelmedi” dedi.
Paylaş