Sönmezışık’ın hukuk zaferi

Kazdağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Danışmanı Salih Sönmezışık bir TV programında söylediği sözler nedeniyle Madencilik Sektörü Başkanlar Kurulu tarafından hakkında açılan tazminat davasını yerel mahkemenin verdiği red kararını Yargıtay’ın onaması ile bir hukuk zaferine dönüştürdü.

484
Maden şirketlerinin çevre mücadelesi verenlere karşı gözdağı vermek amacıyla başvurdukları baskı yöntemlerinden biri olan tazminat davaları bir bir düşerken çevre mücadelesinin hukuk kazanımları artıyor. Bir televizyon programında maden firmaları için “işbirlikçiler” tanımlamasını kullanan Kazdağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Danışmanı Salih Sönmezışık hakkında açılan 25.000 TL’lik tazminat davası.
 
Salih Sönmezışık’ın haklılığının tescili ile sonuçlandı. Salih Sönmezışık yaşanan süreç ile ilgili şunları söyledi:”Ulusal yayın yapan bir TV programındaki bir söyleşim sırasında madenciler hakkında söylediğim sözler nedeniyle, kendilerine hakaret ettiğim gerekçesiyle Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi tarafından, hakkımda,25000 TL.istemiyle tazminat davası açılmıştı. Ankara 3.Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada, davacıların talebi, adı geçen mahkeme tarafından reddedilmişti. Davacıların temyiz ettiği bu karar, Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin tarafından onanmıştır. Ben söyleşim sırasında, davacılara, diğer söylemlerim dışında "işbirlikçiler" de demişim. Umarım kimin haklı olduğunu anlamışsınızdır.”
Paylaş