Sondaj çalışmaları yerinde incelenecek

İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Yenice İl Genel Meclis Üyesi Lütfü Duran önderliğinde bir araya gelen komisyon üyeleri Kazdağları için önemli bir adım attı. MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, çevre komisyonu olarak 23 Ağustos tarihinde Atikhisar bölgesi ve Ağı Dağı bölgesindeki altın arama ile ilgili yapılan sondaj çalışmaları yerinde inceleyeceklerini söyledi.

664
Kazdağları ile ilgili sivil toplum kuruluşlarından bilgi ve belge toplayan İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu üyeleri dün toplantıda bir araya geldi. İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Yenice İl Genel Meclis Üyesi Lütfü Duran önderliğinde bir araya gelen komisyon üyeleri Kazdağları ve çevresinde bulunan sondaj çalışmalarını yerinde incelemek üzere karar aldı ve ziyaretin tarihini de belirledi.
 
AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda, CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk, MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün ile 7 komisyon üyesinin de bulunduğu toplantıda23 Ağustos tarihinde Ağı Dağı bölgesindeki altın arama ile ilgili yapılan sondaj çalışmaları yerinde inceleme kararı alındı. Aynı gün Kalkım bölgesindeki bir kurşun madenini de inceleyecek olan komisyon üyeleri, maden çalışmalarının çevreye verdiği etkileri araştırarak bir rapor haline getirecek.
 
Toplantı ile ilgili bilgiler veren MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, 23 Ağustos tarihinde Atikhisar bölgesi ve Ağı Dağı bölgesindeki altın arama ile ilgili yapılan sondaj çalışmaları yerinde inceleyeceklerini belirterek; “Yine aynı şekilde Kalkım bölgesindeki bir kurşun madeninin çevreyi etkilerini ve kurşun madeninin olduğu bölgede bir inceleme yapılacak. Yine gün yetiştirebilirsek Ezine bölgesinde birkaç taş ocağında incelemelerde bulunulacak. Bunların çevreye etkileri gözlenecek. Gerekli araştırmalar yapılacak. Konu ile ilgili sayın valimizle bilgi alışverişinde de bulunacağız. Çevre Komisyonu olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmaları sayın valimize aktaracağız ve ortak bir akıl üzerinde çalışmalara devam edeceğiz” dedi.
 
Rapor kamuoyuna açıklanacak
Görüşmelerin ve incelemelerin ardından oluşacak raporları kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden Akgün; “Bu bölgelerdeki köylülerle görüşülecek. Bunun tarihi henüz belli değil. Akabinde altıncılarla da bir görüşme olabilir. Şu anda çok net belli değil ama teknik bir görüşme yapılır diye düşünüyorum. Görüşmelerin ve incelemelerin ardından oluşacak raporlar hem kamuoyuna hem de sayın valimize sunulacak. Daha sonra sayın valimizle birlikte koordineli bir şekilde Enerji Bakanlığı bünyesinde rapor doğrultusunda girişimlerde bulunmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Paylaş