havadurum

Soma’ya saygı istedi, suçlu bulundu!

Manisa`nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan maden faciası sırasında ilçesinde yapılacak voleybol turnuvalarına karşı çıkan aynı zamanda Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Oğuz Durmaz, soruşturma şoku yaşıyor. "Kamu makamını gereksiz yere meşgul etmek" gerekçesiyle soruşturma açılan Durmaz, soruşturmayı kabul etmeyerek, BİMER`e yönelik başvurularının asılsız olmadığını ifade etti.

828
Manisa`nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen ve 301 madencinin hayatına mal olan, olayın ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin üç günlük ulusal yas ilan ettiği maden faciası bir öğretmeni soruşturmalık etti! Soma katliamının ardından tüm yurtta yas yaşanırken, Lapseki`de düzenlenmek istenen voleybol turnuvasından rahatsız olduğunu ifade eden bir öğretmen hakkında soruşturma açıldı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir voleybol turnuvasının iptal edilmesi için birkaç sefer BİMER`e (Başbakanlık İletişim Merkezi) başvuruda bulunan, Eğitim-İş Lapseki Şube Başkanı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Oğuz Durmaz, hakkında “Kamu makamını gereksiz yere meşgul etmek” suçlamasıyla soruşturma açıldı. Durmaz`ın BİMER`e yaptığı başvuru "suç" kabul edilerek, açılan soruşturma eğitim camiasında da tepkiyle karşılandı.
 
 
 
“Asılsız değil”
Durmaz hakkında açılan soruşturmanın muhakkikliğini yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman`a ifade veren Durmaz, ifadesinde “13 Mayıs günü belediye çalışanları ve birkaç arkadaşla bir işyeri önünde otururken, belediye anonsundan voleybol turnuvalarının Soma faciası nedeni ile 17 Mayıs Cumartesi gününe ertelendiği söylendi. Bunun üzerine başbakanımızın yas ilan etmesi ve tüm eğlence ile kutlamaların resmi törenler hariç iptal etmesi üzerine BİMER`e ilgili durumun aciliyetinden dolayı başvuruda bulundum. Daha sonra tekrar bir anons yapılarak zaman belirtilmeden, turnuvanın ertelendiği duyuruldu ve bunun üzerine tekrar BİMER`e düzeltme başvurusunda bulundum. Daha sonra ısrarla 19 Mayıs pazartesi günü turnuvanın yapılacağı anonsu yapılması üzerine BİMER`e bildirmek üzere tekrar başvuruda bulundum” dedi. Kendisine yönelik itham edilen “Asılsız yere kamuyu meşgul etme suçlamasını” kabul etmediğini söyleyen Durmaz, ifadesinde “O sırada yanımda bulunan kişilerden istenirse şahit gösterebileceğimi beyan eder, asılsız olmadığını 15 Mayıs 2014 perşembe günkü Haberler.com sitesindeki son dakika haberleri sayfasında Lapseki Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihat Gündüz`ün Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı`nın talimatı doğrultusunda pazartesi gününe kadar ara verdik, açıklamasını gösteren bilgisayar çıktısını da sunarım” sözlerine yer erdi.
 
Müdür Arslan, görüşmedi
Eğitim-İş Lapseki Şube Başkanı Oğuz Durmaz’a "kamu makamlığını gereksiz yere meşgul etme" iddiasıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Arslan’ın talimatıyla açıldığı ileri sürülen soruşturmanın ardından farklı sorunlar da yaşandı. Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ve Çanakkale Eğitim-iş Örgütlenme Sekreteri Hakan Talay`ın İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Arslan ile görüşme talebi de reddedildi. Kendilerine "Nereye başvuracaksanız başvurun" yanıtı verildiğini ifade eden Mantaş, bu duruma da tepki göstererek İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Arslan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyledi.
Paylaş