havadurum

Sokak iftarlarına 10 bin kişi katıldı

Çanakkale Belediyesi, huzur ve dayanışma ayı olan Ramazan ayı süresince geleneksel hale gelen etkinlik ve faaliyetlerini bu yıl da gerçekleştirdi. Etkinlikler, kentte hem dayanışmayı pekiştirmeye hem de birlik ve beraberliği desteklemeye katkı sağladı.

580
Çanakkale Belediyesi, Mahalle Muhtarlıkları ile ortaklaşa düzenlediği ve kentin tüm mahallerini kapsayan sokak iftarları programları ile mahalle sakinleriyle aynı sofrada bir araya geldi. İsmetpaşa Mahallesi, Esenler Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Namıkkemal Mahallesi ve Cevatpaşa Mahallesi başta olmak üzere, Çanakkale`nin mücavir alanlarından olan Güzelyalı ve Dardanos`ta da iftar yemekleri düzenlendi. Farklı mahallelerde yaşayan kentlilerin komşularıyla, tanıdıklarıyla bir araya gelme imkânı bulduğu sokak iftarları programına 10 bini aşkın kentlimiz katıldı.
 
Çanakkale Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi kentlilerimizi de unutmadı. Her sene olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan erzak paketleri, ihtiyaç sahiplerinin kolaylıkla ulaşabilmesi adına mahalle muhtarlıklarına ve ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Yine Ramazan ayına yakışır bir şekilde yardımlaşma, paylaşma kavramlarının ön plana çıktığı sıcak yemek dağıtımı, bu yıl da ihmal edilmedi. İhtiyaç sahibi kentlilerin evlerine Ramazan Ayı boyunca Çanakkale Belediyesi Sosyal İşler Birimi personellerince her gün sıcak yemek ulaştırıldı. Öte yandan, Ramazan ayına yakışan sosyal ve kültürel etkinlikler de Çanakkale Belediyesi`nin organizasyonuyla kentlilerimizle buluştu. Kentin çeşitli noktalarında Ramazan ayı boyunca konserler, fasıllar, tiyatro gösterileri gibi çok sayıda kültürel etkinlik düzenlendi. İftar sonrasında kentlilerimizle buluşan bu etkinlikler, Ramazan ayında kentlilerin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu programlar ile sonlandı.
Paylaş