havadurum

Sokak hayvanlarına sıkı koruma geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hayvan hakları konusunda mecliste grubu bulunan parti temsilcileri, sanatçı ve STK temsilcileriyle ortak basın toplantısı düzenleyerek, mevzuatta yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi.

601
``Hayvanların da canı var, onları seviyoruz`` diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türk kültüründe de hayvan sevgisinin çok önemli olduğunu vurguladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın hayvan haklarıyla ilgili mevzuatın, bütün toplum kesimlerinin destek vereceği şekilde değiştirilmesi için talimat verdiğini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, bu maksatla çalışmalara başladıklarını, bakanlık olarak hazırladıkları çalışmayı, ilgili diğer bakanlıklar, parti grupları ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşü alınarak olgunlaştırdıktan sonra Meclise sevk edeceklerini ifade etti. Mevzuatı gözden geçirirken hayvanlara yönelik bazı cezaların ağır olmadığını gördüklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ``Kedi, köpek öldürmek cezasız bırakılmamalı`` dedi.
 
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hükümet oldukları tarihten beri hayvan haklarıyla alakalı önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bunlar hakkında bilgi verdi. Hayvanları Koruma Yasasının çok önemli bir adım olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu, bunun ardından bazı yönetmeliklerin çıkarıldığını söyledi. Türkiye`de 150 geçici hayvan barınağında 45 bin 624 hayvan bulunduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve küpelenmesinde seferberlik başlattıklarını, 2009-2011 yılları arasında belediyelere 4 milyon 311 bin lirayı hibe olarak aktardıklarını, geçici hayvan barınak ve bakımevleri için tip projeler çıkardıklarını söyledi.
 
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ekolojik çevrim açısından yaban hayatına yönelik çalışmalara da önem verdiklerini belirterek, nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasını da dikkate aldıklarını, kış aylarında yiyecek sıkıntısı çeken hayvanlar için doğaya 35 ton yem bıraktıklarını anlattı. Prof. Dr. Eroğlu, konuyla alakalı çalışmaya siyasi parti grupları, sanatçı ve STK`ların destek vermesine teşekkür etti.
Paylaş