havadurum

Sokak düğünlerine sıkı denetim

Çanakkale Mahalli Çevre Kurulu Sokak düğünlerine bir dizi sınırlama getirdi. Çok hassas alanlarda düğün kesinlikle yasaklanırken hassas alanlarda yapılacak düğünlerde belirlenen ses seviyesinin üzerine geçilemeyecek.

1022
Yaz ayları ve beraberinde düğün sezonunun başlaması ile birlikte sokak düğünlerine halkın ilgisi artıyor. Sokak düğünlerinde yaşanan gürültü kirliliğini önüne geçebilmek için Çanakkale Mahalli Çevre Kurulu bir dizi tedbir aldı.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, çok hassas alanlarda düğüne izin vermeyeceklerini bildirdi. Güver; “Hassas alanlarda müzik beş desibeli geçerse ceza yaptırımı uygulanacak” dedi.
 
 
“Caydırıcı cezalar geliyor”
Mahalli çevre kurulu kararları ile ilgili bilgiler veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver; “Çok hassas alan dediğimiz, yönetmelikte tanımlı bölgelerde canlı müzik, eğlence tamamen yasak. Hassas alan olarak belirlenen bölgelerde gece yarısından sabah yedi’ye kadar canlı müzik yasak” dedi.
 
Güver şunları söyledi; “Çok hassas denilen alanlarda canlı müzik, eğlence kesinlikle yasak. Bu alanlar da canlı müzik düğün hiçbir şey yapılamaz. 25 çok hassas yer belirledik. 7 tanesi Çanakkale merkezde belirlendi. Bunların sınırdan itibaren 250 metre çapında yerde düğün yasak. Merkezde Çanakkale Devlet hastanesi, Devlet hastanesi ek binası, 100 yataklı askeri hastane, Hüseyin Özcan çocuk yuvası, Mustafa Demircioğlu Kız yetiştirme yurdu, ÇAKADER huzurevi, Özel Anadolu Hastanesi, Kepez de ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi.  Hassas alanlarda konutlar, otel, motel gibi işletmelerinde bulunduğu alanlar olarak tanımlanıyor. Yönetmelikte bu alanlarda gece 00:00’dan sabah 07:00 arasında canlı müzik eğlence yasak. Diğer saatlerde arka plan gürültü seviyesi olan 5 desibeli sağladığı sürece herhangi bir sıkıntı yok. Düğünlerde de çok hassas denilen alanlarda tamamen yasak. Hassas alanlarda düğün yapılabiliyor tek şart bu gürültü seviyesini aşmayacak. Düğün olmadan seviyesi nedir düğün olduğunda seviye nedir. Bunlar hesaplanıyor. Bu fark beş desibeli geçerse idari yaptırım uygulamak zorunda kalıyoruz. Çevre kirliliğini kim oluşturuyorsa ceza ona uygulanır. Müziği sağlayanlara ceza uygulanır. Tüzelde 18 bin TL’yi buluyor Gerçek kişilere de 1500 TL civarında ceza veriliyor.”
Paylaş