Soğuk meşrubat satışları arttı

Çanakkale`de etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle soğuk meşrubat satışları arttı. Geçtiğimiz haftasonu hava sıcaklığının gölgede 35 dereceyi bulduğu kentte, soğuk meşrubatlar peynir ekmek gibi satılıyor. Artan satışlar ise sektörün yüzünü güldürdü.

604
Geçtiğimiz haftasonu 2014 yazının en sıcak gününü yaşayan Çanakkale`de hava sıcaklığı gölgede 35 dereceyi bulurken, sokakta güneş ışınlarının direk etkilediği yerlerde termometreler 46 dereceyi gösterdi. Aşırı sıcakların etkili olduğu kentte soğuk meşrubatlar peynir ekmek gibi satılıyor.Her geçen gün giderek etkisini daha da gösteren sıcak hava, soğuk içecek satışlarının artmasına neden oldu. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, başta soğuk içecekler olmak üzere dondurmaya da yoğun ilgi gösterirken, artan satışlar ise sektörün yüzünü güldürdü. Son yılların en sıcak ve nemli yazı, meşrubat, dondurma ve klimada satışlarını rekor seviyeye yükseltti. Soğuk içecekler, dondurma, bira, vantilatör ve klima satışlarında patlama yaşanırken, bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalar ise satışlarını ikiye katladı.
Kent merkezinde hizmet veren esnaflar, başta soğuk içecekler olmak üzere dondurma ve bira satışlarında artış yaşandığını ifade ettiler. Esnaflar, satışların artması nedeniyle memnun olduklarını dile getirdiler.
Paylaş