Şoför şikayetlerine kameralı önlem...

Çanakkale’de vatandaşların şoförlere yönelik şikayetlerinin artmasıyla birlikte halk otobüslerine kameralı sistem kuruldu. Çanakkale Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği tüm otobüslere konulan kameralar 24 saat kayıtta olacak.

798
Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek amacıyla otobüslere kamera yerleştirildiğini belirten Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, “Bu sistem, belediyemize vatandaşlar tarafından şoförlerle ilgili şikayetleri değerlendirme açısından faydalı olacak. Şikayetlerini 7 gün içerisinde vatandaş belediyeye bildirirse bunu görüntülü olarak değerlendirme  şansımız olacak” dedi.
 
 
Çanakkale Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği vatandaş şikayetlerini değerlendirmek amacıyla tüm otobüslere kamera takılırken, şoförlerle ilgili gelecek herhangi bir şikayet üzerine 24 saat kayıt altında olacak olan kamera görüntüleri izlenecek. Çanakkale’de hizmet veren halk otobüslerinde yaşanan her olay saniye saniye kayıt altına alınmaya başladı.
 
Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek için otobüslere kameralı sistem kurulduğunu söyledi. Otobüs içerisinde vatandaş ile şoför arasında yaşanan diyalogu, kamera sayesinde izleyebileceklerini ve vatandaştan gelen şikayetleri değerlendirebileceklerini belirten Gürses; “Çanakkale’de günde 55 bin kişi otobüslere biniyor. Şoförlerin araç içindeki yolcuya davranışlarını tek tek denetleyemiyoruz. Bu yüzden belediye meclisinin aldığı karar sonucu halk otobüslerine kamera yerleştirildi. Bu sistem hem caydırıcı olacak hem de belli periyotlarla otobüs içinde yaşanılanları inceleme şansımız olacak. Ayrıca bu sistem, belediyemize vatandaşlar tarafından şoförlerle ilgili şikayetleri değerlendirme açısından da faydalı olacak. Kameralı sistem görüntüleri 7 gün hafızaya kayıt alabiliyor. Şoförle ilgili şikayetleri 7 gün içerisinde vatandaş belediyeye bildirirse bunu görüntülü olarak görebilme şansımız olacak. Vatandaşın uzun bir süre sonra ettiği şikayetlere de cevap verebilmek için çalışmamız devam ediyor” dedi.
Paylaş