havadurum

SMA Hastası Yunus Emre Turan İçin Umut Işığı

SMA tip 1 hastası Yunus Emre Turan’ın tedavisi için 2 milyon dolara ihtiyaç var. Valilik izni yeni çıkan bebeğin resmi yardım kampanyası başladı.

2557

13 günlükken SMA tip 1 tanısı konulan Yunus Emre Turan, tedavi için 2 milyon dolara ihtiyaç duyuyor. Valilik izni yeni çıkan minik bebeğin resmi yardım kampanyası başladı. Şu anda 6 aylık olan Yunus Emre, kas kaybı yaşamadan tedavi olabilir.

SMA Tip 1 Nedir?

Spinal Musküler Atrofi (SMA) tip 1, omurilikteki motor nöronların kaybına bağlı olarak kaslarda zayıflık ve erimeye neden olan genetik bir hastalıktır. SMA tip 1, en şiddetli ve en erken başlayan formudur. Hastalık, bebeklerde solunum ve beslenme güçlüğü, baş kontrolü kaybı, yutma zorluğu gibi belirtilerle ortaya çıkar. SMA tip 1 hastalarının çoğu 2 yaşından önce hayatını kaybeder.

Yunus Emre Turan’ın Hikayesi

Yunus Emre Turan, 13 günlükken topuk kanı alındı ve SMA tip 1 tanısı konuldu. Şu anda 6 aylık olan minik bebeğin tedavisi için yaklaşık 2 milyon dolara ihtiyaç var. Babası Ekrem infaz koruma memuru, annesi Pınar ev hanımı olan Yunus Emre’nin valilik izni yeni çıktı ve resmi yardım kampanyası başladı. Yunus Emre’nin babası Ekrem Turan, “Tedavi için çok uygun şuan herhangi bir kas kaybı yok kilosu çok ideal. Yani kısa sürede toplanabilirse hiçbir kalıcı hasar olmadan atlatabilir” dedi.

Yardım Kampanyası Nasıl Katılabilirsiniz?

Yunus Emre Turan’ın tedavisi için toplanması gereken para, Zolgensma adlı gen tedavisi ilacının maliyetini karşılamak için kullanılacak. Zolgensma, SMA hastalarının yaşam kalitesini ve süresini artıran bir ilaçtır. Yunus Emre Turan’a yardım etmek isteyenler, [bu bağlantıyı] ziyaret ederek bağışta bulunabilirler.(Yunus Erzincanlı)

Paylaş