Siyasilere ince mesaj; “İşiniz zor”

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, 2014 yerel seçimlerini işaret ederek siyasilere de önemli mesajlar verdi. “Halkın Protokolü, haklar protokolü olur mu?” sorusu üzerine açıklama yapan Nalbant; “Gelecekte başka konular etrafında da bu birlikteliğin sağlanmasını ümit ediyorum” dedi.

Çevre sorunlarının kentin ekonomik ve sosyal hayatında olduğu gibi siyasetin de merkezinde olduğunu ifade eden Nalbant, çevre sorunlarına sessiz kalan, tavır koymayan siyasilerin “İşi zor” dedi.

657
Çanakkale’de bir sembol haline gelen Manolya Ağacı altındaki toplantının ardından ortaya atılan “Halkın Protokolü, haklar protokolü olur mu?” sorusu tartışılmaya devam ediyor. Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, ortak paydanın çevre olduğunu dile getirerek, “Çevre Platformu’nun çağrısı ile insanlar bir ortak paydada bir araya geldiler. Çevre gerçekten önemli bir konu ve her şeyin başında o var. Sağlığın da eğitimin de içinde çevre büyük bir öneme sahiptir. Ortak payda bu olursa farklı görüşteki insanların bile bir araya gelme noktası olabiliyor. Bu ortak paydanın etrafında gelecekte başka konular etrafında da bu birlikteliğin sağlanmasını ümit ediyorum” dedi.
 
“Çevre sorunları gizlenemez”
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Nalbant, “Eğitimde ve sağlıktaki sermayeci politikalar, çevrede de doğanın talan edilmesi gibi sorunlar birbirinden bağımsız değildir. Özellikle en belirgin olanı çevredir. Eğitimde, sağlıktaki sıkıntılar bir şekilde kamufle edilebiliyor. Ama çevrede durum böyle değil. Çevredeki talan nasıl kamufle edilebilir? Bu mümkün mü? Çevre konusunda her şey çıplaklığı ile ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
 
Siyasilere ince mesaj
Nalbant, çevre sorunlarının kentin ekonomik ve sosyal hayatında olduğu gibi siyasetin de merkezinde olduğunu ifade etti. Nalbant, çevre sorunlarına sessiz kalan, tavır koymayan siyasilerin “İşi zor” dedi. Nalbant açıklamasını şu şekilde tamamladı; “Çanakkale’nin en önemli sorunu çevredir. Yani bu kentte siyaset de yapılacaksa çevre konusu hangi partiden olursa olsun gündeme alınması gereken bir konu. Bunu daha evvel de söyledik. Bundan böyle Çanakkale’de siyaset Kazdağları ve çevre üzerinden dönecek. Bu konuda hassas olmayanlar, bu konuda görevini yapmayanlar, sessiz kalanların işi bundan sonra çok zor olacak. Biz ‘son kez’ uyarırken sadece kişi ya da kurumları değil siyasetçileri de uyardık.”
Paylaş