Siyasilerden 8 Mart mesajları

888
8 Mart 1857 tarihinde ABD`nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucu çoğu kadın 129 işçi hayatını kaybetti. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı. O gün tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçilerin anısına, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak dünyanın her yerinde çeşitli etkinliklerle anılıyor, kutlanıyor. Çanakkaleli siyasetçiler günün anlam ve önemini içeren mesajlar paylaştı.
Turan ve İskenderoğlu: "Sevginin, emeğin, mücadelenin ve fedakarlığın sembolü kadınlar"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nde ortak mesaj yayınladı. Turan ve İskenderoğlu: yayınladıkları ortak mesajda şunları söylediler: "Kadim tarihimizde, medeniyetimizde ve kültürümüzde kadınlar, daima müstesna bir yerde olmuştur. Kadınlar, bugünün olduğu gibi yarınlarımızın da mimarları, aile kurumunun temel taşıdır. Emekleri ve sevgi dolu yürekleriyle güçlü bir gelecek inşa ederken sonsuz hoşgörü ve fedakarlıklarıyla da nesillerimizi yetiştiriyorlar. Tarih boyunca olduğu gibi kadınlarımızın her alanda daha aktif yer alması, ülkemizin gelecek hedeflerine ve kalkınmasına büyük fayda sağlayacaktır. Bu yüzden kadınlarımızın; siyasette, ekonomide, hukukta, sivil toplumda, çalışma hayatında kısacası her alanda daha etkin yer almaları için var gücümüzle çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu duygularla sevginin, emeğin, mücadelenin ve fedakarlığın sembolü tüm kıymetli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun."
Gökhan: "Hayatın her alanına kattıkları bin bir renk ve emek"
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: "Tarihsel açıdan bakıldığında, dünyanın hemen her yerinde yaygın olan anlayış; kadının erkek egemenliğinde bulunması, evine ve çocuklarına bakmakla yükümlü kılınmasıdır. Ancak kadını sadece bu şekilde tanımlamak çok yanlış olduğu gibi insan hak ve özgürlükleri bakımından da son derece kısıtlayıcıdır. Küreselleşen dünyada kadınlarımız içlerindeki güç ve inançla toplumdaki yerlerini erkek egemenliğinden sıyırmaya başlamış, küresel işgücüne katılım oranlarını son derece artırmış, cinsiyet farklılığına dayanan pek çok tabuyu yıkmaya başlamış olsalar da yine de önlerine pek çok engel çıktığını biliyoruz. Tüm canlılarla birlikte paylaştığımız bu dünyada yalnızca cinsiyet farkı gibi bir gerekçe ile pek çok konuda fırsat eşitliğinde geriye düşmektedir kadınlarımız. Yine, dünya genelinde pek çok kadın, çoğunluğu en yakınlarından gelmek üzere şiddet, taciz, mobing gibi insanlık dışı eylemlere maruz kalmaktadır. Kadınlarımızın hayat boyu karşılarına çıkan bu ve daha fazla sorun, en öz tabiriyle insan haklarına da aykırı bir durumdur. Oysa kadınlarımızın; can verdikleri çocuklarının bakımı, evlerinin düzeni bir yana, dünya üzerinde hemen her işin altından layıkıyla kalkabileceklerini çok iyi biliyoruz. Kadınlarımız dünyanın her yerinde, ekonomi, siyasi ve sosyal hayatın her alanında erkeklerle omuz omuza ve başarıyla yürüyebilecek güç ve potansiyeldedir. Cinsiyet; toplumsal eşitliğin, başarının, insanca yaşamın ölçütlerinden biri değildir, asla da olamayacaktır. Kadınlarımız her zaman başımızın tacı, toplumsal kalkınma için birlikte el ele, omuz omuza yürüdüğümüz yol arkadaşlarımızdır. Ben de Çanakkale Belediyesinin Başkan Yardımcıları ve Müdürlerin yanı sıra tüm birimlerde görev alan, kente birlikte hizmet ettiğimiz tüm kadın çalışma arkadaşlarımın yanı sıra, kentimizde hemen her alanda kendilerine olan inançları, içlerindeki güçleri ve cesaretleriyle var olan sayısız emekçi kadınımız olduğunu biliyorum. Onlar; esnaf, otobüs şoförü, temizlik görevlisi, müzisyen, antrenör, anne, iş insanı; her şeyden önemlisi ne olmak isterlerse o olabilecek güçte kadınlar... Bilgi ve becerileri, tecrübeleri, bakış açıları, yetenekleri ve ışıklarıyla insanlığın vazgeçilmez bir parçası olan, dünyayı değiştirme cesaretine sahip tüm güçlü kadınlarımıza hayatın her alanına kattıkları bin bir renk ve emek için şükranlarımı sunar, hepsine özgür ve mutlu bir yaşam dilerim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun..."
Yıldızlar: "Emekçi kadınlarımıza saygılarımızı sunarız"
İYİ Parti Çanakkale il Başkanı Selahattin Yıldızlar: "Geleceğe yürüyüş için üstlendiğimiz misyonda, kader birliği yaptığımız kadınlarımızın, ülkemizin sorunlarını çözmede de ellerine, akıllarına ve desteklerine bu ülkenin şiddetle ihtiyacı vardır. Çünkü kadınlarımız, sadece evlerinin değil, demokrasinin de temelidir. Kadınlarımıza yaşanabilir bir dünya vaad ederek bu amaçla her alanda eşitlik ilkesi ile ortak aydınlık geleceğe bir olarak ilerlemek adına tüm inancımız ve gücümüzle çalışmayı görev görüyoruz. Bizler, kadın kimliğini yüceltmek ve bu kimliğe yapılan insanlık dışı saldırılarla savaşmak azim ve kararlılığı içerisindeyiz. Bu kararlılığımız çerçevesinde, kadına karşı eşitsizliğin ve adaletsizliğin yanı sıra, erkek şiddetinin önlenmesi için de gayret göstereceğiz. Cinsiyete dayalı ayrımcılığın yok edildiği, ötekileştirme ve sosyal dışlanmanın önlendiği, şiddetin bertaraf edildiği, kadının her alanda erkekle eşit haklara sahip oluğu anlayışıyla ve üzerimize düşen görevi yapma bilinciyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Günümüzün gelişmiş toplumlarında kadına hak ettiği değeri vererek, onları toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi başarabilmişlerdir. Tarihimizde de Türk Kadının özverisi, fedakarlığı ve kahramanlığı ile tüm ülkelerin kadınlarına örnek olmuştur. Ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde kadınlarımız, askerlikten sağlığa, eğitimden tarıma kadar, pek çok alanda önemli hizmetler sunmuşlardır. Onlar hayatımızın en özel varlıkları... Kimi annemiz, kimi hayatımızın en büyük aşkı, kimi arkadaşımız, kimi ise göz bebeği kızımız... Kadınlara ithaf edilen o kadar özel günün arasında en önemli gündür belki de Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Haklarından vaz geçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadınlar bu gün dahi dillerinden barışı herkes için hak mücadelesini sürdürmektedir. Bizlerde İYİ Parti olarak daima bu barış ve hak temelli yaşam mücadelesinde yanınızda olduğumuzu bir olduğumuzu elimizden geleni yapacağımızı bildirerek Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü tüm insanlık adına kutlar emekçi kadınlarımıza saygılarımızı sunarız."
Makas: "Kadınlarımızın, hayatın her alanında yer almaları en büyük hedefimizdir"
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas: "Ne mutlu bize ki, kadını baş tacı olarak gören bir neslin evlatlarıyız. Üreten, değer katan, çalışkanlığın, fedakârlığın örneği olan kadınlarımızın, hayatın her alanında yer almaları en büyük hedefimizdir. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyorum." (Atakan Alkış)
Paylaş