Siyasilerden '5 Nisan Avukatlar Günü' mesajı

318
5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı ile Çanakkaleli siyasiler kutlama mesajı yayınladılar. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan açıklamasında; "Avukatlarımızın beklentilerine cevap verecek düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz" ifadel4erini kullanırken, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ise; "Avukatlarımız, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır" dedi. 
Avukatların adaletin sağlanması ve hukukun üstün kılınması adına büyük bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Turan mesajında; "Adaletin tesis edilmesi, toplumsal düzenin sağlanması, toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri açısından vazgeçilmezdir. Hakkı ve hukuku savunan, adalet adına mücadele eden avukatlarımız, hukuk sistemimizde önemli bir rol oynuyorlar. Savunma hakkı gibi önemli bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın beklentilerinin karşılanması, sorunlarının çözüm bulması adına yapılan çalışmalar hukuk sistemimizi daha güçlü kılıyor. Bu bilinçle dün olduğu gibi bundan sonra da avukatlarımızın beklentilerine cevap verecek düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle hakkı ve hukuku savunan, adaletin tesis edilmesi için mücadele eden tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü`nü kutluyor; esenlikler diliyoruz" dedi. 
 
Uz ise mesajında; "Adaletin uygulanmasında, bireylerin hak ve özgürlüklerinin savunulmasında önemli görevler üstlenen avukatlarımız, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Hukukun üstünlüğü adına yaptıkları çalışmalar, demokrasinin korunmasında ve gelişmesinde önemli bir işleve sahiptir. Birey ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlarımız, meslek etiğine ve kanunlara bağlı, adaletin sağlanması hususunda kararlı tavırlarıyla toplumumuzca takdir edilmektedirler. Bu düşüncelerle tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü`nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
(Atilla Akın)
Paylaş