Siyasiler Avukatlar Günü’nü kutladı

Çanakkale’de her yıl olduğu gibi bu yılda 5 Nisan Avukatlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

449
5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle, dün siyasilerden mesaj yağdı. AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, görev yapan avukatların önemine dikkat çekerek 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladılar. 
 
Daniş ile Kaşdemir’in mesajı
AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir de mesaj yayınlayarak 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı. AKP’li vekilleri mesajında “Vatandaşlarımızın savunma hakkı gibi kutsal bir görevin yerine getirilmesinde hiç şüphesiz ki en önemli unsur olan, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir devlet olmanın gereklerinin yerine getirilmesinde çok önemli bir görev ifa eden meslektaşlarımız, sorumluluklarının bilinciyle mesleklerini icra etmektedirler. Avukatlar, yargılamanın asli unsuru olduğu gibi, ülkemizde hukuk devleti ilkesinin en önemli aktörleridirler. Hukukun gelişmesine olan katkıları tartışmasızdır. Mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, gururla, vicdanıyla ülkemizin her yerinde görev yapan değerli meslektaşlarımızın yaşadığı zorlukların önüne geçilebilmesi amacıyla hükümetlerimiz döneminde önemli çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle eski Adliyelerde ki fiziki imkanların kısıtlılığı, ve sağlıksız çalışma ortamlarının düzeltilmesi için yapılan Adalet Saraylarımızla, değerli meslektaşlarımızın çok daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda vatandaşlarımıza hizmet vermeleri sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
 
Soydan’ın mesajı
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü yayınladığı mesaj ile kutladı. Soydan; “Anayasamızda Cumhuriyet`in değiştirilemez nitelikleri arasında sayılanlaik, demokratik hukuk devleti ilkesi, tüm çağdaş rejimlerin temel niteliği, toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesidir. Hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklerin korunduğu, yurttaşların hukuksal güvenlik içinde bulundukları, Devlet`in eylem ve işlemlerinin hukuk kurallarına bağlı olduğu, yönetim de keyfi yaklaşımların önlendiği bir sistemdir. Yasama ve yürütmenin bağımsız yargı tarafından denetlenmesi, denetim sonucu oluşan yargı kararlarının uygulanması, hukuk devletinin işlerlik kazanması yönünden bir zorunluluktur. Temel haklar içinde öncelikli yeri olan savunma hakkı, adaletin sağlanmasının ve hak arama özgürlüğünün önemli koşuludur. Adalet kavramının yaşama geçirilebilmesi, birbirini tamamlayan sav-savunma-karar üçlemesinden oluşan yargının, baskılardan ve yönlendirmelerden etkilenmeden, bağımsız biçimde çalışabilmesine bağlıdır. Bugün, ne yazık ki 10 yıllık AKP iktidarı ülkemizi hukuk devleti ilkelerinden uzaklaştırmak, hukuksuzluğu hukuk olarak kurmaya çalışmak, sav-savunma karar üçlemesini birbirine karıştırmış, güçlü olanın kendi hukuk sistemini kurduğu bir sisteme doğru sürüklemektedir. Tutukluluk sürelerinin infaza dönüştüğü, bir hiç uğruna üniversite öğrencilerinin, gençlerin, bürokratların, rektörlerin, akademisyenlerin, genel kurmay başkanlarının, kuvvet komutanlarının, askerlerin, gazetecilerin, yazarların, hatta milletvekillerinin yıllardır cezaevlerinde kaldığı, yaşamlarının cezaevi şartlarından dolayı tehdit altında olduğu bir sürecin içerisindeyiz” dedi.
 
Gökhan’ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Avukatlar Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “Hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine, kişilerin savunma haklarının kutsallığına inanmış ve bunu meslek edinmiş avukatlarımız, hayatın tüm alanlarında eşitliği, özgürlüğü birey-toplum-devlet ilişkilerinde ortak iyilik ve ortak menfaati gözetirler. Mustafa Kemal ATATÜRK` ün önderliğinde çıkılmış aydınlanma yolunda, demokrasiden, laiklikten, sosyal hukuk devleti ilkelerinden ödün vermeden, baskı görmeden daha adaletli günlerin beklediği bir gelecek umuduyla tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
 
Kutlu’nun mesajı
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Kutlu şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti, dünyada yaşanan değişimlere açık, evrensel değerleri önemseyen yapıda, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı her alanda sürdüren demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.  Hukuk devleti kavramı içindeki adalet ve demokratik laik sistemin temel taşlarından olan yargı ile yargı içindeki önemli unsurlardan biri olan savunma hakkının uygulayıcısı,  çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz öğesi olan avukatlık müessesesi birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olup, demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde avukatlık önemli bir konuma sahiptir. Bireyleri hakları konusunda bilgilendiren,  yönlendiren,  haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi avukatlar,  meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk toplumumuzca takdir edilmektedir. Bu duygularla, Çanakkale ilinde görev yapan kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesinde önemli bir görev üstlenen tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlarım.”
 
Öncü’nün mesajı
5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü; “Barışın, güvenin, istikrarın, özgürlüğün ve demokrasinin tek güvencesi hukuk olup, yurttaş olarak en temel görevimiz hukuka bağlı kalmak, hukukun üstünlüğünü hayatımızın her alanında tesis etmektir. Hukuk devletinin ve insan haklarının ülkemizde kat ettiği her adımda, güç koşullar altında ancak sorumluluk bilinciyle görevini yerine getiren avukatlarımızın izi vardır. Çoğu zaman kendi sorunlarımızla o kadar meşgul oluruz ki mekan ve zaman mefhumu olmadan davalarımızla ilgilenen ve dertlerimizi kendisine dert edinen avukatlarımızın emeklerine ve  fedakarlıklarına hak ettiği değeri gösteremeyiz. Yoksulun, mazlumun, dul ve yetimin savunucusu olan avukatlarımız zulmün, baskının düşmanıdır. Avukatlar ırk, renk, sınıf, cinsiyet ya da din ayrımı yapmaksızın insanlığın eşitliği, hakkaniyetin ve adaletin yerine gelmesi için fedakarca çalışmaktadırlar” dedi.
Paylaş