Siyasiler, annneleri unutmadı

Anneler Günü nedeniyle siyasilerden kutlama mesajları yağdı.

718
AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, yayınladıkları mesajlarda Anneler Günü`nü kutladılar.
 
AKP`li vekillerin mesajı
AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, Anneler Günü`nü kutladı. “Bir ailenin temel taşı olan ve bizlere karşılıksız olan sevgilerini hiç esirgemeyen annelerimizin anneler gününü en içten dileklerimizle kutlarız” diyen AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir; “Bir toplumun gelişmesi, manevi ve maddi değerleriyle yükselmesinde ailenin temel taşı olan annelerimizin önemi çok büyüktür. Dünya genelinde her yıl Mayıs ayının ikinci günü kutladığımız anneler günü, annelerimizin kıymetini ve bizler için önemini idrak edebilmek için önemli bir gündür. Fakat bir gün, annelerimizin önemini anlamak ve hatırlamak için asla yeterli değildir. Yaşamımız boyunca her gün en değerli varlığımız olan annelerimizi saygıyla hatırlamalı ve hayır dualarına nail olabilmek için onlara layık evlatlar olabilmenin mücadelesini vermeliyiz. Çünkü cennet annelerimizin ayağının altındadır. Başta bu vatan için evlatlarını toprağa veren şehitlerimizin anneleri olmak üzere, sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlar, bu vesileyle siz değerli hemşerilerimize selam ve saygılarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.
 
Gökhan`ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Anneler Günü`nü yayınladığı mesaj ile kutladı. Başkan Gökhan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hayatın her alanında etkin bir biçimde yer alan kadınlar, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu da üstlenmişlerdir. Annelerimiz, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılamayacak ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak en kutsal varlıklarımızdır. Yaşamın her anında sadece çocukları için varolarak; emek, özveri, sabır, sevgi dolu yürekleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla, yürekleri bitmez, tükenmez her gün artan bir sevgiyle çarpan tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum.”
 
Kutlu`nun mesajı
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Anneler Günü`nü kutlayan AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu; “Geleceğimizin hazırlayıcısı olan annelerimizin yol göstericiliğine ve öğütlerine birer evlat olarak her yaşta ihtiyacımız bulunmaktadır. Annelerimizin en değerli hazinemiz olduğunu asla unutmadan onlara her zaman saygıyla yaklaşmamız da en öncelikli sorumluluğumuzdur. Annelerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak ve onları sevmek, emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek hayat biçimini benimsemek herkese düşen bir görevdir. Onlar karşılıksız sevginin, fedakarlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileridir. Karşılıksız sevgileriyle bizleri büyüten annelerimizin haklarının ödenmesi asla mümkün değildir. Her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, sabır abidesi annelerimiz, en büyük değerlerimizdir. Anneler sadece evlatlarını doğurmakla kalmazlar, aynı zamanda bir toplumu doğururlar, bir toplumu inşa ederler. Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük pay annelerimize aittir. Hayatta olan başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden öpüyor her birinin Anneler Gününü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.
 
Karagöz`ün mesajı
Anneler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz de; “1955 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugünün Türkiye için önemi tarihte yaşananların, alınan kazanımların kaynağında Türk kadının azmi vatan sevgisi ve desteği hiç kuşkusuz ki yadsınamaz. Öyle ki; Türk kadını, Türk anası oğlunu evladını kınalayarak vatana kurban olarak gönderebilecek kadar büyük ve sevgiyle dolu bir kalbe sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk en güzel ifadeyle “ Bir Ülkenin nüfusunun yarısı kadındır. Onları yok sayarak gelişmek mümkün olamaz” demiştir. Annelerimiz hem evde hem de işte çalışarak yalnız ailesi için değil, ülkesi için de görevlerini her zaman yapmışlardır. Kurtuluş Savaşı`nı erkeklerle omuz omuza savaşarak kazanan kadınlar, annelerimiz Cumhuriyet ilke ve devrimlerini çok iyi bilir ve en iyi şekilde temsil ederler. Atatürk’ün göstermiş olduğu “çağdaş uygarlık yolunda” ilerleyen tüm kadınlarımıza aile yaşamındaki güçlü paylaşımları, çalışma hayatındaki başarıları, Partimize eşsiz katkıları dolayısıyla sevgi ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Üzerinde dolaşan karanlık bulutlara karşı dimdik durarak mutlu, umutlu bir geleceğe hep birlikte yürümek dileğiyle bütün annelerimizin Anneler Günü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.
Paylaş